Amazon account verwijderen

Door de populariteit van Amazon als detailhandelaar hebben veel mensen wereldwijd een Amazon account. Of je nu af en toe een artikel bestelt voor thuisbezorging of gretig gebruik maakt van een Amazon Prime Video-abonnement, je hebt waarschijnlijk ook een Amazon-account. Maar wat gebeurt er als je het niet meer nodig hebt? Dit artikel legt uit hoe je een Amazon account kunt verwijderen. Er zijn op het moment van schrijven meer dan 200 miljoen abonnees op Amazon Prime, waardoor het een van de grootste streamingplatforms ter wereld is. Maar Prime is slechts een van de vele producten van Amazon, en je zou bij elk van hen een account kunnen hebben. Wil je een Amazon account verwijderen? Misschien heb je een paar oudere accounts gekoppeld aan e-mailadressen die je niet meer gebruikt. Misschien wil je gewoon de hoeveelheid persoonlijke gegevens die je op het internet hebt staan verminderen, en gebruik je Amazon niet vaak genoeg om een account te rechtvaardigen.

Jouw persoonlijke gegevens

Begrijp dat het sluiten van je account en het verwijderen van je informatie betekent dat Amazon je account sluit op alle wereldwijde Amazon-sites. Met andere woorden, als je deze gegevens gebruikt om toegang te krijgen tot Amazon op andere sites over de hele wereld, heb je na het verwijderen van jouw Amazon account geen toegang meer tot de andere sites. Bovendien, als je onverwerkte retourzendingen of terugbetalingen hebt, zullen deze verdwijnen. Cadeaubonnen die aan jouw Amazon account zijn gekoppeld kan je niet meer gebruiken. Als je Amazon-cadeaubonnen naar andere mensen hebt gestuurd, kunnen zij nog wel over deze tegoeden beschikken al jij jouw Amazon account verwijderd.

amazon account verwijderen

Amazon bewaart sommige van uw persoonlijke gegevens

Zelfs nadat je jouw Amazon account hebt verwijderd, bewaart Amazon sommige van jouw persoonlijke gegevens. Toen je jouw account aanmaakte, gaf je Amazon deze toestemming via de servicevoorwaarden van de website. Amazon bewaart informatie die het nodig heeft voor fraudepreventie of voor belastingdoeleinden. Dit kunnen dingen zijn zoals je bestelgeschiedenis en cookies en worden dus niet verwijderd op het moment dat jij jou Amazon account verwijderd.

Het verwijderen van je Amazon account

Als je openstaande bestellingen bij Amazon hebt, moet je deze annuleren of wachten tot alle producten zijn aangekomen voordat je met het verwijderingsproces begint. Meld je aan bij jouw Amazon account en klik op Accounts & Lijsten. Klik in het uitklapmenu op Bestellingen. Op dit scherm zie je je bestellingen en of ze al verzonden zijn. Hierna kan je beginnen met het verwijderen van jouw Amazon account. Verwijder je jouw Amazon account voordat je dit doet en gaat er iets mis met een bestelling is het heel lastig te achterhalen waar het pakket is.

Zo sluit je jouw Amazon account

Om jouw Amazon account te verwijderen, moet je een verzoek indienen bij de klantenservice van Amazon. Bezoek Amazon en ga naar de pagina voor het afsluiten van een account. Log in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Bekijk de lijst met Amazon services die je niet langer kunt gebruiken na het verwijderen van jouw Amazon account. Als je tevreden bent, scrol je naar beneden, vink je het vakje aan en selecteert je jouw reden voor sluiting (dit is optioneel). Klik ten slotte op de knop ‘mijn account sluiten’. Bevestig de verwijdering van jouw Amazon account. Na een paar minuten tot een paar dagen zou je een e-mailbericht van Amazon moeten ontvangen. Dit bericht herinnert je eraan dat de sluiting van de account permanent is en geeft je de kans om van gedachten te veranderen over het verwijderen van de Amazon account.

Direct naar Amazon.nl