Amazon factuur

Een Amazon factuur krijgen voor jouw aankoop bij Amazon kan heel eenvoudig zijn. Elke Amazon aankoop heeft een factuur die je kunt bewaren voor archivering of boekhoudkundige doeleinden. Als je een ontvangstbewijs nodig hebt voor een of meer van jouw bestellingen, kan je bij Amazon eenvoudig facturen downloaden voor al jouw eerdere bestellingen. Je kunt deze gedownloade ontvangstbewijzen vervolgens afdrukken, of ze gewoon op jouw apparaten bewaren. Hier lees je hoe je een factuur kunt krijgen voor jouw Amazon-bestelling. Dit kan met zowel btw vermeldt als zonder btw vermeldt op de Amazon factuur afhankelijk van waarvoor je de factuur nodig hebt.

Amazon factuur – Stap voor stap handleiding

Als je jouw bestelbon  of factuur wilt opslaan of afdrukken op jouw Windows, Mac, Linux of Chromebook computer, maak dan gebruik van de officiële Amazon website. Log in op Amazon via jouw favoriete browser. Ga naar Amazon en voer jouw geregistreerde e-mail-ID en correcte wachtwoord in. Je kunt dit ook doen in een mobiele webbrowser. Klik in de rechterbovenhoek op “Retourzendingen & Bestellingen”. Dit gedeelte bevat een lijst met alle bestellingen. Je kunt ook een Amazon factuur krijgen voor een bestelling die is geannuleerd of die nog moet worden geleverd.

amazon factuur

Hoe krijg ik een factuur van Amazon?

Scroll door de lijst met bestellingen en selecteer de bestelling waarvoor je een Amazon factuur wilt. Zoek het artikel waarvoor je een factuur wilt. Je kunt de categorieën sorteren door het selecteren van de datum jaar wijs om je te helpen. Je kunt ook zoeken naar een artikel dat je hebt besteld. Klik aan de rechterkant van deze bestelling op “Factuur” en selecteer “Factuur 1”. Factuur 1 genereert een wettelijk bindende factuur. Deze bevat alle details van jouw bestelling, inclusief btw en de gegevens van de koper en de verkoper. Jouw Amazon factuur wordt onmiddellijk gedownload in jouw map downloads van jouw computer en vanaf hier kan je ermee doen wat je wilt.

Een ontvangstbewijs van een Amazon-bestelling downloaden op mobiel

Om de ontvangstbevestiging / factuur van jouw bestelling op jouw iPhone, iPad of Android-telefoon te krijgen, gebruik je de officiële Amazon-app. Start eerst de Amazon app op jouw telefoon. Tik in de benedenbalk van de app op het gebruikerspictogram. Op de volgende pagina, bovenaan, tik je op “Jouw bestellingen”. Tik in het scherm “Jouw bestellingen” op de bestelling waarvoor je een ontvangstbewijs wilt. Selecteer een bestelling. Scroll omlaag op de orderpagina en tik op “Download factuur”. Selecteer in het menu dat verschijnt “Factuur” en tik op “Documenten downloaden”. Je kunt er ook voor kiezen om andere documenten uit dit menu te downloaden, zoals het garantiebewijs, als je dat wilt. Selecteer “Factuur” en tik op “Download documenten”. Jouw telefoon zal de bon downloaden en opslaan als een PDF. Je kunt dit Pdf-bestand en dus de Amazon factuur vervolgens bekijken en afdrukken wanneer je maar wilt.