Amazon review

Op deze pagina krijg je een uitgebreide review van Amazon 

Amazon.com Inc. (AMZN) is een succesverhaal en de leider in online handel. Het begon met het verkopen van boeken, maar groeide snel uit naar andere producten. Er zijn een aantal redenen waarom mensen steeds meer uitgeven aan Amazon:

  • Uitstekende klantenservice
  • Concurrerende prijzen
  • Snelle verzending
  • Groot aanbod
  • Effectieve digitale marketing.

Uit veel reviews van klanten van Amazon komen bovenstaande voordelen steeds weer terug. 

Review – Hoe kopen op Amazon werkt

Allereerst een review van het kopen op Amazon. De eerste stap van het koopproces is om naar de website van Amazon te gaan en in te loggen op uw account (als u er geen hebt, maak er dan een gratis aan). De website verandert vervolgens op basis van uw eerdere zoekopdrachten op Amazon en gekochte producten. Zo is de Amazon-ervaring van bijna iedereen uniek, met een gepersonaliseerde lay-out. Ook deze gepersonaliseerde presentatie komt in de Amazon reviews terug als een van de sterke punten. 

Zodra u een product heeft gevonden dat u wilt kopen, klikt u op Toevoegen aan winkelwagen. Van daaruit gaat u naar een pagina waar u uw verzend- en factuurgegevens moet invoeren. Nadat u deze informatie hebt ingevoerd en de gewenste verzend optie hebt geselecteerd, klikt u op de laatste bevestigingsknop om de bestelling te voltooien. Dit proces is gebruiksvriendelijk en wordt in de Amazon reviews als ‘soepel’ beschreven. 

Review Amazon Orderverwerking

De volgende stap die een review nodig heeft is de Amazon orderverwerking. Zodra een klant zijn bestelling indient, begint het indrukwekkende backend-systeem van Amazon te werken. Bestellingen van externe verkopers worden doorgestuurd naar Amazon. De meeste bestellingen gaan echter via de magazijnen van Amazon, die over de hele wereld zijn verspreid. Deze worden opgeslagen op basis van algoritmen die de soorten en het aantal producten voorspellen die in die regio worden besteld.

De onderscheidende factoren voor positieve Amazon Reviews
Deze algoritmen en uitvoeringscentra zijn een van de onderscheidende factoren tussen Amazon en andere online retailers. Ze vormen de geheime saus waarmee het bedrijf consistent sneller kan leveren en lagere prijzen aan klanten kan bieden (wat je terug ziet in de reviews van Amazon). De backend van Amazon stuurt de bestelling naar het dichtstbijzijnde uitvoeringscentrum, waar een picker het vindt. Het product wordt verpakt en vervolgens in een wachtende bestelwagen geplaatst, afhankelijk van de verzendoptie. Het hele proces kan slechts enkele minuten duren vanaf het moment dat de klant een definitieve orderbevestiging geeft voordat deze in de bestelwagen wordt geplaatst. Dit proces heeft ertoe geleid dat de reviews van Amazon op punten als snelle verzending en gebruiksvriendelijkheid scoren. 

Review koopveiligheid op Amazon

Ander belangrijk onderdeel op Amazon wat goed is om toe te lichten middels een review is de koopveiligheid. Klanten moeten zich geen zorgen maken over een beveiligingsbedreiging door het delen van betalingsinformatie op Amazon. Het bedrijf heeft nooit een inbreuk op de beveiliging gehad, omdat het begrijpt dat kopers die het bedrijf vertrouwen een integraal onderdeel vormen van het toekomstige succes. Veel kopers bewaren geüploade betalingsinformatie op Amazon om bestellingen met één klik of zelfs automatisch terugkerende bestellingen te activeren. In de reviews van Amazon lezen we nooit dat de veiligheid in het geding is geweest. 

amazon review

Review retourbeleid Amazon 

Review van het retourbeleid van Amazon. Een andere zorg over online kopen  is dat veel mensen gewend zijn om een ​​product aan te raken en te voelen voordat ze kopen. Dit is misschien niet nodig voor boeken, maar het is zeker zo voor kleding of schoenen. Amazon heeft echter een snelgroeiende activiteit in deze producten omdat het een probleemloos retourbeleid heeft voor klanten, met name Amazon Prime-leden. Als klanten op een of andere manier niet tevreden zijn met hun aankoop, ontvangen ze een volledige terugbetaling zonder vragen te stellen. Hierdoor zien we in de Amazon reviews veel pluspunten voor retouren, klantenservice en persoonlijke hulp. 

Voordelen en nadelen in de Amazon reviews 

Veel van de voordelen van kopen op Amazon, die telkens weer terugkomen in de reviews van klanten, zijn gedetailleerd beschreven in dit artikel, waaronder de uitstekende klantenservice van Amazon, het retourbeleid, beveiliging, logistiek, lage prijzen en aangepaste ervaring. Natuurlijk zijn er enkele manieren waarop klanten Amazon tekortschieten. Veel van deze grieven komen voort uit de meedogenloosheid van het bedrijf in het domineren van online retail. Zo heeft Amazon veel kleinere retailers eruit gedrukt die niet kunnen concurreren. Dit lees je niet terug in de Amazon reviews, maar komt wel terug uit diverse onderzoeken. 

Meer Amazon reviews? 

Als je meer Amazon reviews wil zien, kan je diverse websites bezoeken die deze verzamelen. Je hoeft dan alleen maar op ‘’Amazon Reviews’ te zoeken in Google. Als je zelf wil ervaren hoe het is om te shoppen op Amazon, hierbij de link naar de homepagina