Amazon Warehouse deals

Wat zijn Amazon Warehouse deals? Dit is een onderdeel van Amazon.com dat gespecialiseerd is in het aanbieden van grote kortingen op geretourneerde, in het magazijn beschadigde, gebruikte of gereviseerde producten die in goede staat verkeren, maar die niet voldoen aan de strenge normen van Amazon als ‘nieuw’.

Niet alle retouren  van Amazon gaan terug naar de inventaris van de verkoper; degene die nog steeds in “goede” staat zijn – kunnen worden verkocht als een Amazon Warehouse Deal. Aangezien Amazon gespecialiseerd is in geretourneerde, beschadigde, gebruikte of gereviseerde producten in het magazijn, kunnen ze deze producten opnieuw aanbieden. 

Zijn Amazon Warehouse Deals eigendom van Amazon?

 Ja, Amazon Warehouse Deals maken deel uit en zijn eigendom van Amazon. Amazon kiest welke producten in aanmerking komen om als magazijn deal te worden verkocht en onder welke voorwaarden de producten vallen.

Hoe werken Amazon Warehouse Deals?

Amazon Warehouse verkoopt miljoenen zo goed als nieuwe, open doos- en tweedehandsartikelen die door klanten met grote korting zijn geretourneerd.

Alle items die als Amazon Warehouse Deal worden vermeld, worden geïnspecteerd en beoordeeld met behulp van het kwaliteitscontroleproces van 20 punten van Amazon en worden met korting verkocht. Aankopen komen ook in aanmerking voor Prime en worden ondersteund door het retourbeleid van 30 dagen van Amazon.

amazon warehouse deals

Voorwaarden voor Amazon Warehouse Deals

Productvermeldingen worden voor elk product weergegeven op de pagina met Amazon Warehouse Deals aanbiedingen en zijn gegroepeerd zodat kopers aanbiedingen kunnen sorteren en selecteren op staat of prijs.

Amazon test de functionele en fysieke conditie van elk item grondig en geeft het product een van de 5 voorwaarden:

  • Zo goed als nieuw 
  • Gebruikt – als nieuw
  • Gebruikt – heel goed
  • Gebruikt – Goed
  • Gebruikt – Acceptabel

Hoe Amazon de verschillende voorwaarden definieert:

  1. Amazon Warehouse Deals – Zo goed als nieuw 

Items die zo goed als nieuw zijn, zijn geïnspecteerd en getest door Amazon Warehouse. Deze producten zijn mogelijk opnieuw verpakt, maar bevatten alle accessoires. Deze producten worden geleverd met de ‘Amazon Renewed Guarantee’, die kopers binnen 90 dagen na aankoop een vervanging of terugbetaling biedt als het product niet werkt zoals verwacht.

  1. Amazon Warehouse Deals – Gebruikt, als nieuw

Een “gebruikt als nieuw” item verkocht op Amazon Warehouse als Deal is in perfecte staat; door de staat van de verpakking voldoet deze echter niet aan de Amazon.com-normen voor “nieuwe” producten. Geretourneerde artikelen met kleine verpakkingsfouten zijn geclassificeerd als “Gebruikt als nieuw”.

  1. Amazon Warehouse Deals – Gebruikt, Zeer goed

Als een item cosmetische schade of onvolkomenheden vertoont, lichte gebruikssporen vertoont, kleine accessoires ontbreken of de verpakking is vervangen om het item beter te beschermen, zal Amazon de voorwaarde ‘zeer goed’ toekennen.

  1. Amazon Warehouse Deals – Gebruikt, Goed

Als een item grote cosmetische schade of onvolkomenheden en / of ontbrekende accessoires heeft, zal Amazon Warehouse de deal de voorwaarde ‘goed’ toekennen. Het is mogelijk dat de verpakking is vervangen om het artikel beter te beschermen.

  1. Amazon Warehouse Deals – Gebruikt, Acceptabel

Als een item tekenen van slijtage vertoont, waaronder krassen, deuken en andere esthetische problemen, zullen we de voorwaarde ‘acceptabel’ toekennen. Het is mogelijk dat de verpakking is vervangen om het item beter te beschermen, er kunnen handleidingen ontbreken en het item kan bijlagen van derden bevatten.

Amazon warehouse deals Nederland

Amazon warehouse deals zijn op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland. Ons blog volgt Amazon Nederland op de voet. Deze pagina geven we direct een update als er Amazon Warehouse Deals in Nederland beschikbaar zijn.

Voor vragen over de Nederlandse Amazon kan je contact met ons opnemen door te mailen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl

Direct naar Amazon.nl