Amazon e-reader

Heb je genoeg van elke keer maar boeken kopen en na het lezen de boeken zien verstoffen in de kast, dan is een Amazon e-reader wat voor jou! Een Amazon e-reader is een soort van bibliotheek op zakformaat. Ideaal voor de boekenwurmen onder ons. Met de Amazon e-reader hoef je niet meer zelf boeken te kopen en mee te slepen, je kan je favoriete boeken downloaden op de Amazon e-reader en lezen waar en wanneer je wilt.

Wat is een Amazon e-reader?

Een Amazon e-reader is een complete bibliotheek op zakformaat. Het is een bibliotheek die nog geen centimeter dik is. Een e-reader is een apparaat waarmee je digitale teksten zoals boeken en tijdschriften kunt lezen. Naast boeken en tijdschriften bieden de meeste ook pdf’s aan om te lezen. Zo kan je bijvoorbeeld studieboeken verkrijgen op de Amazon e-reader en zo hoef je niet meer met dikke en zware studieboeken rond te lopen.

De Amazon e-reader werkt met wat e-ink of e-paper, elektronische inkt of elektronisch papier, wordt genoemd. De technologie erachter is vrij eenvoudig. Het scherm bestaat uit een aantal kleine bolletjes. Die bolletjes zijn aan één kant gekleurd. Door middel van elektrische spanning worden de bolletjes een bepaalde kant opgedraaid. Van sommige ligt de gekleurde kant boven, van andere de neutrale kant. Daardoor ziet u letters op het scherm. Omdat het beeld van een e-reader geen echt scherm is met blauw licht, leest de Amazon e-reader makkelijk en is het lezen niet slecht voor de ogen of het slaappatroon.

Amazon e-reader

Voordelen van een Amazon e-reader

De Amazon e-reader met e-ink heeft een aantal belangrijke voordelen: zo is het apparaat zeer energiezuinig. Wanneer het scherm eenmaal opgebouwd is, verbruikt het geen stroom meer. Alleen handelingen, zoals bladeren en het menu raadplegen, kosten wat energie. Je kan dus uren lang naar dezelfde pagina staren zonder dat er energie verbruikt wordt. Een e-reader kan wel tot enkele weken zonder bijladen, ideaal voor tijdens een lange reis of voor op vakantie dus!

Daarnaast gebruikt de Amazon e-reader geen achtergrondverlichting in het scherm. Het e-Ink scherm leest daardoor bijna hetzelfde als papier en is zeer rustig voor de ogen. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je ‘vierkante’ ogen krijgt van het lezen op een e-reader, dit is dus eigenlijk nooit het geval omdat er geen blauw licht van het scherm komt. Als laatste voordeel is een e-reader echt een bibliotheek op zakformaat. Je kan er veel boeken op downloaden en kan deze tegelijkertijd bewaren. Je hoeft niet meer naar de bibliotheek toe om je favoriete schrijver te zoeken, je typt de schrijver in op en alle boeken die beschikbaar zijn komen op beeld te staan. Er zijn ook bibliotheken die boeken aanbieden op de e-reader. Dit gaat dan via hetzelfde principe als een fysiek boek lenen, je zoekt een boek je je wilt lezen in de catalogus en je moet hem uitlezen voor het einde van de uitleendatum, dan levert het boek zichzelf in. Een e-reader is dus letterlijk een bibliotheek op zakformaat. Zo heb je meerdere boeken op zak en ben je dus nooit uitgelezen met een Amazon e-reader!

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van dit artikel over de Amazon e-reader interesse? Bekijk dan deze link voor de Amazon e-reader!