Amazon Vr Bril

Een Amazon VR Bril is een op het hoofd gemonteerd apparaat met een beeldscherm, stereogeluid, sensoren en compatibele controllers voor een meeslepende en interactieve audiovisuele ervaring. Wanneer een gebruiker een Amazon VR Bril opzet, ziet hij niet langer de wereld om zich heen, maar ziet hij alleen VR-inhoud die op het beeldscherm wordt geprojecteerd, zoals 360-gradenvideo’s en VR-games, werkruimten of vergaderruimten voor andere activiteiten. In tegenstelling tot augmented reality (AR)-headsets of mixed reality (MR)-headsets kunnen gebruikers met Amazon VR Brillen geen enkel element van de externe fysieke wereld zien.

Controllers Amazon VR Bril 

Naast de Amazon VR Bril zelf is de gebruiker afhankelijk van een set VR-controllers om door de ervaring te navigeren. Zoals gezegd biedt het apparaat een interactieve ervaring, waarbij een controller nodig is om objecten aan te wijzen, te selecteren, te verslepen, omhoog of omlaag te scrollen, tussen verschillende VR-ruimtes te navigeren, grenzen af te bakenen, en andere functies. De meeste VR-headsets die op de markt zijn, maken gebruik van handbediende controllers die op joysticks lijken. Meer futuristische Amazon VR Bril modellen kunnen haptische handschoenen bieden, waarmee gebruikers door de virtuele wereld kunnen navigeren met hun vingers, gebaren, aanraking en andere natuurlijke bewegingen.

amazon vr bril

Basiscomponenten van Amazon VR Brillen

In tegenstelling tot 2D-video is een VR Bril van Amazon geen passieve ervaring. Gebruikers hebben interactie met de virtuele wereld, die zich aanpast aan de voortdurende input van de gebruiker. Om dit te bereiken worden VR-headsets geleverd met een aantal sensoren, en sommige apparaten hebben zelfs een systeem met zes vrijheidsgraden (6DoF) voor het volgen van het hoofd. Met behulp van gyroscopen, versnellingsmeters en andere sensoren volgt een 6DoF-systeem hoofdbewegingen en herpositioneert het scherm dienovereenkomstig. Sommige headsets hebben ook eye-tracking sensoren die kunnen begrijpen wanneer ogen zich richten op een VR object of locatie. Bekijk hier de bestverkochte Amazon VR Brillen

Lenzen en schermen

De lenzen en het scherm vormen het grootste deel van de hardware van de VR-headset die te koop zijn op Amazon. Tussen het scherm en je ogen zijn stereoscopische lenzen geplaatst die het beeld vervormen zodat het driedimensionaal lijkt. Er worden twee beelden door de lens gestuurd, één voor elk oog, vergelijkbaar met hoe onze ogen beelden in de echte wereld waarnemen en verwerken. Bovendien lijken beelden in Amazon VR-headsets van links naar rechts te bewegen om een 360-graden-ervaring na te bootsen; dit wordt bereikt door de inhoud van het scherm subtiel te verplaatsen in reactie op head tracking-gegevens.

Controllers Amazon VR Bril

Tot slot zijn de controllers van Amazon VR-headsets de brug tussen de echte en de virtuele wereld. Interessant genoeg zijn er verschillende controllers die je kunt gebruiken, naast de gebruikelijke set van twee handcontrollers die bij de meeste headsets worden geleverd. Samsung biedt bijvoorbeeld een single hand motion controller voor zijn Gear VR kit, en HTC VIVE heeft ook single hand joystick-achtige controllers die worden geleverd met een basisstation om ze te docken. Meta heeft naar verluidt een reeks haptische controllers ontwikkeld die drukgevoelige aanraking en navigatie mogelijk maken. Ook Valve Index heeft een unieke kijk op controllers die een vuistgreep ontwerp bevat.

vr bril amazon

Begrijpen hoe een Amazon VR Bril werkt

Al deze onderdelen, samen met geavanceerde VR-software, zorgen ervoor dat de Amazon headset en bril goed functioneert. Zodra de headset opstart, worden gebruikers begroet door een realistische virtuele omgeving die fungeert als lobby en gelijk is aan de homepage van een computer. Daar kunnen gebruikers verschillende apps kiezen, omgaan met andere virtuele mensen, instellingen wijzigen, apparaten bijwerken en andere functies vanuit deze ruimte. Ondertussen worden beelden gevoed via een videobron zoals een smartphone, desktop, of waarschijnlijker de cloud in moderne headsets. De lens splitst het videobeeld in tweeën en kalibreert ze tot een stereoscopisch 3D-beeld, wat je op het scherm ziet. Dankzij ingebouwde sensoren verandert de omgeving subtiel, als je om je heen kijkt, de focus van je oog verlegt of je handen optilt. Bekijk hier de best beoordeelde Amazon VR Brillen