Amazon bezorgtijd

Amazon bezorgt pakketten en boodschappen doorgaans tussen bezorgtijden 6.00 en 20.00 uur, van maandag tot en met zaterdag. In sommige gevallen kunnen pakketten later worden bezorgd, tot 22.00 uur als er een grote achterstand is. Voor leveringen op zondag kunnen Amazon-chauffeurs pakketten afleveren van 9 uur ’s ochtends tot maar liefst 20 uur ’s avonds. Als je benieuwd bent naar de bezorgtijden van Amazon en wanneer je je bestelling kunt verwachten, lees dan verder om alle informatie te vinden die je nodig hebt. 

Hoe laat levert / bezorgd Amazon op weekdagen? 

Amazon Levert de meeste pakketten tussen 8 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds op werkdagen. In sommige gevallen tot 10 uur ’s avonds als de Amazon chauffeur achterloopt met leveren om de bezorgtijden te verkorten. Het merendeel van de leveringen van het bedrijf wordt gedurende de week gedaan en zou overdag moeten aankomen, waarbij de bezorgers dagelijks wel 300 pakketten afleveren. De Amazon bezorgtijd voor uw pakket hangt af van de bezorgvoorkeuren en andere bestellingen in uw omgeving. Soms maken de chauffeurs 20-30 stops per uur. Als er meerdere leveringen in dezelfde buurt zijn, zouden ze allemaal rond dezelfde tijd moeten aankomen. Je kunt ook een aflevertijdstip opgeven, waarbij Prime-leden over meer flexibiliteit beschikken. hiermee kan de bezorgtijd van Amazon wel langer worden. 

amazon bezorgtijd

Levert Amazon laat op zaterdag en zondag? 

Pakketten die in aanmerking komen, zouden op zaterdag tussen 8.00 en 20.00 uur moeten aankomen. Hoewel vroege bezorgtijden vanaf 6.00 uur of iets latere leveringen tot 22.00 uur beschikbaar kunnen zijn in je Amazon voorkeuren. Als je een Prime-lidmaatschap hebt, kun je late leveringen op zaterdag krijgen als onderdeel van je snelle, gratis leveringsopties. Op zondag levert Amazon van 9 tot 20 uur. Amazon gebruikt UPS en hun eigen Amazon Flex-chauffeurs om op zondag pakketten te bezorgen in hun netwerken. Op zondag kan er geleverd worden, of je nu wel of geen Amazon Prime lid bent, zolang er dekking is in jouw regio in Nederland. 

Bezorgtijd Amazon op basis van gekozen optie

De Amazon bezorgtijd is gebaseerd op de door jou gekozen verzendsnelheid. De tijd hierna wordt gerekend op basis van werkdagen. Zaterdag en zondag tellen meestal niet mee voor de bezorgtijd. Een uitzondering hierop is wanneer een weekend bezorgoptie beschikbaar is tijdens het afrekenen. Je moet ook rekening met feestdagen bij het berekenen van de bezorgtijd van Amazon.nl. Voor sommige leveringsdatums kan amazon een “bestelling binnen” een aftelklok voorzien. Deze toont het tijdsvenster waarin je de bestelling moet plaatsen om jouw levering op de getoonde datum te ontvangen. De datum kan worden gewijzigd voordat je jouw bestelling plaatst. Zo weet je precies de bezorgtijd van Amazon. 

Bezorgtijd niet voorradig

Als het bestelde artikel op Amazon niet op voorraad is of niet onmiddellijk kan worden verzonden, is het mogelijk dat je het artikel niet binnen twee werkdagen ontvangt. Als je kiest voor verzending op één of twee dagen, wordt de transittijd verkort tot één of twee werkdagen nadat ze de bestelling hebben verzonden, maar dit heeft geen invloed op de tijd die het kost om het artikel te verkrijgen of klaar te maken voor verzending. De verzendtijd gaat in op het moment dat het artikel wordt verzonden. Met twee dagelijkse verzending duurt het bijvoorbeeld tot twee werkdagen nadat een artikel is verzonden voordat het bij jou aankomt.

Amazon Marketplace-verkopers

Bezorgtijden voor Amazon partner verkopers kunnen variëren voor bestellingen die bij verkopers op de marktplaats zijn geplaatst. Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met de verkoper. Als jouw bestelling in aanmerking komt voor Amazon Prime, behandelt de Amazon-klantenservice alle vragen over verzending en levering nadat je een bestelling hebt geplaatst. Hier kan je dan dus ook terecht voor je vragen over de bezorgtijd van Amazon marketplace verkopers. Dit platform is verbonden met Amazon. 

bezorgtijd amazon

Bezorgtijd en niemand thuis

De bezorgtijd van Amazon veranderd niet wanneer je op het moment van bezorgen niet thuis bent. Als er niemand op het adres aanwezig is wanneer de levering wordt geprobeerd, zal Amazon het pakket op een veilige locatie achterlaten. Het kan zijn dat de tracking soms aangeeft dat een pakket is afgeleverd, maar dat je het niet hebt ontvangen. Controleer in deze gevallen of het pakket is achtergelaten bij de brievenbus of buurman. Als er geen beveiligde locatie beschikbaar is, of als er voor de levering iemand aanwezig moet zijn, zal Amazon Logistics een e-mail sturen naar het e-mailadres dat je gebruikt hebt om de bestelling te plaatsen. Hierna zullen ze 1 tot drie afleverpogingen doen op opeenvolgende dagen. Of wordt het pakket na het einde van de ronde van de post bezorger afgeleverd bij het desbetreffende pakket punt in de buurt. Dit heeft natuurlijk wel invloed op de bezorgtijd van Amazon. 

Volgen van Amazon pakketbezorging

Naast de Amazon bezorgtijd is het handig te weten waar je pakket is. Je kunt tracking informatie vinden in jouw order details. Als een bestelling meerdere artikelen omvat, kan elk artikel afzonderlijke leveringsdata en traceerinformatie hebben. Artikelen die door verkopers van de Amazon Marketplace worden verzonden, kunnen ook worden getraceerd, maar alleen als de verkoper deze informatie met Amazon heeft gedeeld en je een traceerbare verzendmethode hebt gekozen. Als je bestelling rechtstreeks door de verkoper is verzonden, neem dan contact op met de verkoper voor traceringsinformatie. Als je Amazon pakket als bezorgd staat aangegeven, maar je hebt het niet ontvangen, ga dan naar ‘Een vermist pakket zoeken’ dat als afgeleverd staat aangegeven voor meer informatie. De door jou op Amazon bestelde producten worden op de volgende manieren geleverd: 

  •       Amazon vervulde levering; 
  •       Door verkoper uitgevoerde levering 
  •       Levering door derde partij vervoerders 

Voor meer vragen over Amazon bezorgtijden kan je mailen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl.

Direct naar Amazon.nl