Amazon bezorgtijd

Amazon bezorgt pakketten en boodschappen doorgaans tussen bezorgtijden 6.00 en 20.00 uur, van maandag tot en met zaterdag. In sommige gevallen kunnen pakketten later worden bezorgd, tot 22.00 uur als er een grote achterstand is. Voor leveringen op zondag kunnen Amazon-chauffeurs pakketten afleveren van 9 uur ’s ochtends tot maar liefst 20 uur ’s avonds. Als je benieuwd bent naar de bezorgtijden van Amazon en wanneer je je bestelling kunt verwachten, lees dan verder om alle informatie te vinden die je nodig hebt. 

amazon bezorgtijd

Hoe laat levert / bezorgd Amazon op weekdagen? 

Amazon Levert de meeste pakketten tussen 8 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds op werkdagen. In sommige gevallen tot 10 uur ’s avonds als de Amazon chauffeur achterloopt met leveren om de bezorgtijden te verkorten. Het merendeel van de leveringen van het bedrijf wordt gedurende de week gedaan en zou overdag moeten aankomen, waarbij de bezorgers dagelijks wel 300 pakketten afleveren. De Amazon bezorgtijd voor uw pakket hangt af van de bezorgvoorkeuren en andere bestellingen in uw omgeving. Soms maken de chauffeurs 20-30 stops per uur. Als er meerdere leveringen in dezelfde buurt zijn, zouden ze allemaal rond dezelfde tijd moeten aankomen. Je kunt ook een aflevertijdstip opgeven, waarbij Prime-leden over meer flexibiliteit beschikken. hiermee kan de bezorgtijd van Amazon wel langer worden. 

Levert Amazon laat op zaterdag en zondag? 

Pakketten die in aanmerking komen, zouden op zaterdag tussen 8.00 en 20.00 uur moeten aankomen. Hoewel vroege bezorgtijden vanaf 6.00 uur of iets latere leveringen tot 22.00 uur beschikbaar kunnen zijn in je Amazon voorkeuren. Als je een Prime-lidmaatschap hebt, kun je late leveringen op zaterdag krijgen als onderdeel van je snelle, gratis leveringsopties. Op zondag levert Amazon van 9 tot 20 uur. Amazon gebruikt UPS en hun eigen Amazon Flex-chauffeurs om op zondag pakketten te bezorgen in hun netwerken. Op zondag kan er geleverd worden, of je nu wel of geen Amazon Prime lid bent, zolang er dekking is in jouw regio in Nederland. 

Volgen van Amazon pakketbezorging

Naast de Amazon bezorgtijd is het handig te weten waar je pakket is. Je kunt tracking informatie vinden in jouw order details. Als een bestelling meerdere artikelen omvat, kan elk artikel afzonderlijke leveringsdata en traceerinformatie hebben. Artikelen die door verkopers van de Amazon Marketplace worden verzonden, kunnen ook worden getraceerd, maar alleen als de verkoper deze informatie met Amazon heeft gedeeld en je een traceerbare verzendmethode hebt gekozen. Als je bestelling rechtstreeks door de verkoper is verzonden, neem dan contact op met de verkoper voor traceringsinformatie. Als je Amazon pakket als bezorgd staat aangegeven, maar je hebt het niet ontvangen, ga dan naar ‘Een vermist pakket zoeken’ dat als afgeleverd staat aangegeven voor meer informatie. De door jou op Amazon bestelde producten worden op de volgende manieren geleverd: 

  •       Amazon vervulde levering; 
  •       Door verkoper uitgevoerde levering 
  •       Levering door derde partij vervoerders 

Voor meer vragen over Amazon bezorgtijden kan je mailen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl.