Amazon Merch

Hoe werkt Merch van Amazon? Merch by Amazon is een on-demand printservice voor t-shirts. Hiermee kunnen verkopers gratis t-shirtontwerpen op Amazon maken en weergeven. Er zijn geen kosten vooraf en u krijgt royalty’s wanneer een klant uw shirt koopt. Upload eenvoudig uw ontwerp, kies kleuren en stel een prijs in – laat Amazon de rest regelen.

Veel ervaren verkopers voorspellen dat Merch by Amazon enorm groot zal worden, ook in Nederland. 

Hoe kan ik meedoen met Amazon Merch?

Hier een link naar de pagina waar je kan inschrijven voor Amazon Merch. 

U vult een kort formulier in en wacht vervolgens op goedkeuring. Dit kan ergens tussen drie weken en drie maanden duren, dus als je geïnteresseerd bent, is het het beste om je aanvraag snel in te dienen. Zodra je hebt goedgekeurd, vraagt ​​Amazon Merch om basisinformatie en kun je aan de slag.

Merch door Amazon

Op het Amazon Merch-dashboard kun je ontwerpen uploaden, je t-shirt promoten en de verkoop analyseren. Om te beginnen ben je beperkt tot 25 ontwerpen, maar zodra je 25 shirts verkoopt, wordt je opgewaardeerd naar Tier 2 waar je maximaal 100 ontwerpen kunt hebben.

Hoe meer ontwerpen je hebt, hoe meer kans er is om geld te verdienen. Het gelaagde systeem helpt diegenen te belonen die kwaliteitsontwerpen maken en voorkomen dat spammers het programma overspoelen met heel veel ontwerpen.

Je kunt Merch by Amazon-t-shirts herkennen aan het gewone witte label en de lijst bevat ook een maattabel vergelijkbaar met die hieronder wordt weergegeven.

Je kunt de Amazon Best Sellers Rank gebruiken om te zien welke ontwerpen populair zijn. Vergeet niet dat je deze ter inspiratie kunt gebruiken, maar je moet nooit een ontwerp kopiëren.

En als er al meerdere vermeldingen zijn die hetzelfde citaat gebruiken via Amazon Merch, wilt u misschien voor een ander ontwerp gaan met minder concurrentie.

Amazon Merch

Uw eerste t-shirtontwerp maken op Amazon Merch 

Hoe kan je jouw eerste t-shirt maken op Amazon Merch? U kunt elke grafische ontwerpsoftware gebruiken waar u vertrouwd mee bent. Photoshop is het populairst, maar er zijn alternatieven zoals Pixlr en GIMP.

Ontwerpen maken 

U maakt een afbeelding van hoge kwaliteit in de daarvoor bestemde ruimte. Je ontwerp mag niet worden uitgerekt of gepixeld en het is de moeite waard om de best practices van Merch by Amazon te bekijken voor meer tips over ontwerpen.

Een andere optie als u niet zelf iets wilt ontwerpen, is om kant-en-klare ontwerpen te kopen van bedrijven zoals MerchReadyDesigns. U kunt deze downloaden en meteen uploaden naar uw Merch-account op Amazon.

Amazon Merch proces 

Het Merch on Amazon-proces kan worden vereenvoudigd in vijf eenvoudige stappen.

1- Upload uw ontwerp volgens de ontwerpspecificaties van Amazon.
2- Stel een prijs in.
3- Amazon maakt een productvermelding voor u.
4- Mensen zien de aanbieding en kopen je shirt.
5- Amazon zal het Merch product afdrukken, inpakken en verzenden.

Amazon Merch Tips

Afsluitend nog enkele tips voor Amazon Merch: 

  • Onderzoek is de sleutel tot succes. Gebruik de gratis MerchResearch-tool om uw zin te zoeken met de Amazon Merch-categorie.
  • Voorkom inbreuk op auteursrechten. Controleer relevante websites als u het niet zeker weet. Als u een copywritten term / afbeelding / offerte gebruikt, loopt u het risico dat uw hele account zonder waarschuwing wordt afgesloten.
  • Gebruik opsommingstekens en goed geschreven beschrijvingen in uw lijsten. 
  • Zoek een nichemarkt en kom met nieuwe ideeën.
  • Werk samen met een lokaal bedrijf.
  • Gebruik Google Trends om te zien welke zoekwoorden populair zijn op internet. Houd bovendien belangrijke gebeurtenissen in de gaten.
  • Promoot uw t-shirtontwerpen door Facebook- en Twitter-berichten te maken in het portaalpromotiegedeelte in Merch by Amazon.
  • Analyseer uw Amazon Merch omzet

Hier een link naar de pagina waar je kan inschrijven voor Amazon Merch. 

Meer vragen over Amazon Merch?

Voor meer vragen over Amazon Merch kan je mailen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl

Direct naar Amazon.nl