Amazon cloud

Amazon cloud opslag is een eenvoudige, betrouwbare en schaalbare methode voor het opslaan, ophalen en delen van gegevens. In dit technische blog meer info over de mogelijkheden en werking. 

Wat is Cloud Storage?

Amazon Cloudopslag is een cloud computing-model dat gegevens op internet opslaat via een cloud computing-provider die gegevensopslag als een service beheert en exploiteert. Het wordt on-demand geleverd met just-in-time capaciteit en kosten, en maakt het kopen en beheren van uw eigen gegevensopslaginfrastructuur overbodig. Dit geeft u wendbaarheid, wereldwijde schaal en duurzaamheid, met “altijd en overal” gegevenstoegang.

Hoe werkt Cloud Storage?

Cloudopslag wordt gekocht bij een externe cloudleverancier (Amazon) die eigenaar is van gegevensopslagcapaciteit en deze beheert en deze via internet levert in een pay-as-you-go-model. Deze leveranciers van cloudopslag beheren capaciteit, beveiliging en duurzaamheid om gegevens toegankelijk te maken voor uw applicaties over de hele wereld.

Toepassingen hebben toegang tot Amazon cloudopslag via traditionele opslagprotocollen of rechtstreeks via een API. Veel leveranciers bieden aanvullende services die zijn ontworpen om gegevens op grote schaal te verzamelen, beheren, beveiligen en analyseren.

amazon cloud

Mogelijkheden gegeven in de Amazon cloud 

Door gegevens in de Amazon cloud op te slaan, zijn er drie mogelijkheden voor  IT-afdelingen:

  • Totale eigendomskosten. Met Amazon cloudopslag hoeft u geen hardware aan te schaffen, hoeft u geen opslagruimte aan te schaffen of hoeft u geen kapitaal te gebruiken voor ‘ooit’-scenario’s. U kunt op verzoek capaciteit toevoegen of verwijderen, snel prestatie- en retentiekenmerken wijzigen en alleen betalen voor opslag die u daadwerkelijk gebruikt. Minder vaak gebruikte gegevens kunnen zelfs automatisch worden verplaatst naar goedkopere niveaus in overeenstemming met controleerbare regels, wat schaalvoordelen oplevert.
  • Tijd voor implementatie. Als ontwikkelingsteams klaar zijn om uit te voeren, mag infrastructuur ze nooit vertragen. Met Amazon cloudopslag kan IT snel de exacte hoeveelheid benodigde opslag leveren, precies wanneer dat nodig is. Hierdoor kan IT zich concentreren op het oplossen van complexe applicatieproblemen in plaats van op het beheren van opslagsystemen.
  • Informatiemanagement. Door de opslag in de Amazon  cloud te centraliseren, ontstaat een enorm hefboompunt voor nieuwe use-cases. Door gebruik te maken van cloudopslagbeleid voor levenscyclusbeheer, kunt u krachtige informatiebeheertaken uitvoeren, waaronder geautomatiseerde tiering of het vergrendelen van gegevens ter ondersteuning van compliancevereisten.

Amazon vereisten voor cloud opslag

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de kritieke gegevens van uw bedrijf veilig en beschikbaar zijn wanneer dat nodig is. Er zijn verschillende fundamentele vereisten wanneer u overweegt gegevens in de Amazon cloud op te slaan.

Duurzaamheid. Gegevens moeten redundant worden opgeslagen, idealiter tussen meerdere faciliteiten en meerdere apparaten in elke faciliteit. Natuurrampen, menselijke fouten of mechanische fouten mogen niet leiden tot gegevensverlies.

Beschikbaarheid. Alle gegevens moeten beschikbaar zijn wanneer dat nodig is, maar er is een verschil tussen productiegegevens en archieven. De ideale cloudopslag van Amazon biedt de juiste balans tussen ophaaltijden en kosten.

Veiligheid. Alle gegevens zijn ideaal versleuteld, zowel in rust als onderweg. Machtigingen en toegangscontroles zouden in de Amazon cloud net zo goed moeten werken als voor lokale opslag.

Meer informatie over Amazon cloud services? 

Meer vragen over Amazon cloud of een van de services? Bezoek dan deze website

Direct naar Amazon.nl