Amazon FBA (Fulfillment By Amazon)

Wat is Amazon FBA? FBA staat voor Fulfillment by Amazon. Dit is een service van Amazon die verkopers opslag, verpakking en verzending biedt. Dit ontlast verkopers en geeft hen meer flexibiliteit in hun verkooppraktijken. Met het programma kunnen verkopers hun goederen verzenden naar een Amazon-distributiecentrum, waar artikelen worden opgeslagen in magazijnen totdat ze worden verkocht. Wanneer een bestelling wordt geplaatst, bereiden Amazon-werknemers het product (de producten) fysiek voor, verpakken en verzenden ze. Dit is het Amazon FBA principe. 

De voordelen van het gebruik van Amazon FBA-services

Verkopers kunnen profiteren van alle middelen en voordelen van Amazon wanneer ze zich aanmelden voor Fulfillment By Amazon (FBA). Deze omvatten:

  • De naam van Amazon koppelen aan hun producten: dit is een kwaliteitsgarantie die de meeste kopers zullen waarderen, waardoor ze meer geneigd zijn om een ​​verkoper te vertrouwen. Door de Amazon-naam aan hun producten te koppelen, kunnen verkopers het vertrouwen winnen van consumenten, die uitstekende klantenservice en snelle levering met FBA kunnen verwachten.
  • Gesubsidieerde verzendkosten: Omdat Amazon een relatie heeft met verzend partijen, kunnen verkopers die deze service gebruiken minder verzendkosten betalen dan wanneer de artikelen vanaf een individueel account zouden worden geleverd. Verkopers kunnen ook gratis verzending aanbieden boven een bepaald bedrag, omdat producten die via FBA worden verkocht in aanmerking komen voor Amazon Prime. 
  • Multi-Channel Fulfillment: Amazon kan voorraad verzenden en verwerken die wordt verkocht op meerdere kanalen, en niet alleen via de Amazon-markt.
  • Standaardisatie van verzending: Alle Amazon FBA-bestellingen worden op precies dezelfde manier verwerkt als Amazon omgaat met zijn eigen goederen. Dit betekent dat wanneer iemand een artikel koopt, Amazon het artikel uit hun inventaris haalt, het artikel verpakt en naar de koper verzendt. Een verkoper kan een item op zijn eigen website plaatsen en, via de Fulfillment By Amazon-service, het zware werk laten doen.
  • Toegang tot de Prime Audience: Gekwalificeerde FBA-vermeldingen komen in aanmerking en worden weergegeven met het Prime-logo. Dit stelt de verkoper in staat nieuwe en bestaande klanten te bereiken die op zoek zijn naar gratis een- of tweedaagse verzending, specifiek filteren op producten die in aanmerking komen voor Prime en alleen kunnen converteren als de Prime-badge zichtbaar is.

Amazon FBA (Fulfillment By Amazon)

Amazon FBA vergoedingen

Amazon brengt verschillende soorten vergoedingen in rekening bij FBA-leden.

  • Amazon FBA standaard verkoperskosten: Amazon neemt ongeveer 15-18% van de product prijs in rekening als verkoperskosten wanneer een artikel wordt verkocht. Hoeveel zal variëren, afhankelijk van het product. Amazon zegt dat ze 15% in rekening brengen, maar er zijn enkele verborgen kosten, zoals terugbetalingen die niet volledig worden terugbetaald, waardoor de totale kosten voor de verkoper stijgen.
  • Amazon FBA verwerkingsvergoedingen: deze vergoedingen zijn per eenheid, variëren afhankelijk van het feit of het product een standaardmaat heeft of te groot is, en omvatten picking en verpakking, verzending en afhandeling, klantenservice en productretouren.
  • Amazon FBA voorraadopslagkosten: op basis van de kalendermaand en het dagelijkse gemiddelde volume wordt aan de verkopers een maandelijks opslagtarief per kubieke voet voorraad in rekening gebracht. Deze kosten verschillen ook per productgrootte. Opslagkosten op lange termijn zijn van toepassing op eenheden die langer dan 365 dagen in een Amazon-fulfilmentcentrum zijn opgeslagen en komen bovenop de maandelijkse kosten voor voorraadopslag.
  • Amazon FBA internationale verzending: Amazon biedt nu Global Export, waarmee verkopers hun inventaris over de hele wereld kunnen verzenden.

Amazon FBA calculator 

Amazon heeft op het. dom domein een FBA calculator. In deze calculator kan je de uitvoeringskosten opgeven en een realtime kostenvergelijkingen maken.

Amazon FBA in Nederland (NL)

Amazon FBA is ook in Nederland beschikbaar voor partijen die producten willen verkopen via Amazon en het opslag- en verzendingsproces uit handen wil nemen. Volg deze link voor meer informatie over Amazon FBA in Nederland

Voor vragen over de Nederlandse Amazon kan je altijd mailen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl