Ervaringen Amazon.nl

Amazon.nl is booming, de ervaringen die wij hebben met het bestellen op dit platform zijn enkel positief. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor je een product besteld. Daarover lees je alles in dit blog. Bovendien vertellen we je meer over onze ervaringen met het kopen op Amazon.nl.

Ervaringen op Amazon.nl – Frauduleuze externe verkopers

Oplichting van frauduleuze externe verkopers neemt toe. Wij hebben hier zelf nog geen ervaringen mee op Amazon.nl. Er zijn een aantal dingen waar je jezelf altijd bij moet afvragen, is dit echt of te mooi om waar te zijn? Wees bijvoorbeeld op je hoede voor enorme kortingen. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Je kunt soms gekke deals op Amazon.nl vinden die legitiem zijn, maar wanneer een duur item meer dan 50% korting krijgt, moet je je afvragen waarom dit mogelijk is. Zo zijn er nog meer zaken, gebaseerd op eigen ervaringen met Amazon.nl, waar je allemaal rekening mee moet houden voor aankoop. 

Ervaringen Amazon.nl – Meeste verkopers betrouwbaar 

99 van de 100 verkopers zijn prima te vertrouwen. Het zijn de paar verkopers die het verpesten voor de rest en die zorgen voor de negatieve ervaringen op Amazon.nl. Gelukkig kan je van tevoren zelf wel bepalen of de verkoper op Amazon te vertrouwen is. Dit doe je door onder andere te kijken naar beoordelingen en een check te doen op de verkoper. 

ervaringen amazon.de

Valse beoordelingen herkennen 

Weet hoe je valse beoordelingen kunt herkennen en voorkom negatieve ervaringen op Amazon.nl. Alleen maar vijfsterren recensies is te mooi om waar te zijn. Het feit dat een artikel enkele beoordelingen van klanten heeft, betekent niet dat de verkoper legitiem is. Nepbeoordelingen maken is namelijk eenvoudig. Er zijn ook online tools die beoordelingen kunnen analyseren om te zien of ze waarschijnlijk nep zijn of niet. 

Ervaringen op Amazon.nl – Controleer nogmaals bij wie u wil kopen / bestellen

Oké, dus je weet dat je enigszins voorzichtig bent met externe verkopers, maar weet je altijd wanneer je bij hen koopt of gaat bestellen? Amazon maakt niet altijd duidelijk wie een item verkoopt voor die geweldige prijs die je ziet. Je klikt dus op ‘Toevoegen aan winkelwagentje’. Uit eigen ervaringen op Amazon.nl weten we dat je soms al hebt betaalt voordat jij je realiseert dat je niet bij Amazon hebt gekocht. 

Neem contact op met de klantenservice van Amazon.nl bij negatieve ervaringen

Als je wordt gedupeerd en je daadwerkelijk hebt betaald via de services van Amazon, neem dan contact op met de klantenservice en vertel ze wat er is gebeurd. Vertel uitgebreid over de ervaringen met Amazon.nl en de verkoper die niet eerlijk is. 

Je krijgt waarschijnlijk jouw geld terug, omdat het deel uitmaakt van de garantie van Amazon. Ze garanderen aankopen van externe verkopers wanneer de betaling wordt gedaan via de Amazon.com-website of wanneer je Amazon Pay gebruikt voor gekwalificeerde aankopen op websites van derden.” Hun garantie omvat ook de staat van het item dat u hebt gekocht en de tijdige levering ervan en dekt maximaal 2500 van de aankoopprijs, inclusief verzendkosten. Onze ervaringen hiermee zijn erg positief omdat Amazon.nl niet moeilijk doet over het teruggeven van geld. De klant staat echt centraal op dit platform. 

Ervaringen Amazon.nl – Wel of niet kopen? 

Kortom, ons advies is om met een gerust hart te bestellen op Amazon.nl, zelf hebben we ook alleen maar positieve ervaringen met Amazon.nl. Houd rekening met de volgende punten en doe altijd een check op:

  • Is de prijs logisch en mogelijk?
  • Verkoper
  • Beoordelingen / sterren
  • De content op de pagina 

En mocht je negatieve ervaringen met Amazon.nl hebben, zal de klantenservice je veelal tegemoet komen met de garantie. 

Direct naar Amazon.nl