Amazon Kindle Paperwhite

In dit blog een uitgebreide review van de Kindle Paperwhite van Amazon. Je leest meer over de verschillende modellen e-reader (2018, 2019, 2020), de voor- en nadelen en het kopen vanuit Nederland.  

Voordelen Kindle Paperwhite

  • Waterbestendig
  • Bluetooth voor audioboeken
  • Geweldige e-reader
  • Scherm loopt nu gelijk met de randen
  • Leuke accessoires beschikbaar (cases / covers / hoesjes, etc) 

Nadelen Kindle Paperwhite 

  • Voedingsadapter moet je apart kopen 

De Kindle Paperwhite bezit enkele van de beste functies van de Oasis (duurder segment), namelijk waterbestendig, meer opslag en een display dat vlak bij de randen zit. 

Meer informatie over de Kindle Paperwhite op Amazon

Ontwerp 2018 – 2019- 2020

De Paperwhite van 2019 / 2020 is bijna identiek aan het vorige Kindle mode – 2018l. De zachte, matzwarte behuizing ziet eruit en voelt net als zijn voorganger.

De kindle Paperwhite is 0,32 inch dik en weegt 6,4 gram. Een positieve ontwerpverandering is dat er geen bult op de achterkant is waar de aan / uit-knop en de microUSB-poort rusten. De Paperwhite laadt op via microUSB, biedent geen hoofdtelefoonaansluiting,  (Bluetooth is nodig voor audioboeken) en heeft een kleine aan / uit-knop die je in moet knijpen om op te merken. Vervelend is dat Amazon geen USB-voedingsadapter bevat. Natuurlijk, je hebt er waarschijnlijk een rondslingeren, maar voor de prijs die je betaald had Amazon er een moeten opnemen.

amazon kindle paperwhite

Duurzaamheid e-reader 

De grootste nieuwe functie van de Kindle Paperwhite e-reader is het waterdichte ontwerp, dat een IPX8-beoordeling heeft gekregen. Dat is tot 60 minuten onderdompeling in 2 meter water. U hoeft zich geen zorgen te maken dat het in uw bad, het zwembad of= ondergedompeld in water wordt. 

Review Tonen

Het 6-inch, 300 ppi-display van de Kindle Paperwhite is net zo scherp en gemakkelijk te lezen als zijn voorganger van Amazon. De anti-verblindingsdisplay van het scherm is ook nog steeds geweldig om te lezen in verschillende lichtomstandigheden. Ook in andere reviews op het internet wordt er hoog gescoord op dit onderdeel, tonen. 

Kindle Paperwhite gebruiken

Over het algemeen is de Kindle Paperwhite een genot om te gebruiken. Pagina’s worden vernieuwd en zoekopdrachten worden geladen met hoge snelheid. Dit geldt voor alles versies die je kunt kopen(2018.2019.2020)

Review Batterijduur

Amazon schat dat de nieuwe Kindle Paperwhite tot zes weken kan worden opgeladen. Dat is gebaseerd op 30 minuten “lezen per dag met draadloos uit en de lichtinstelling op 13. In ander reviews wordt dit bevestigd, een prima batterijduur dus. 

Boek selectie voor Nederland

Afgaande op ruwe cijfers, zou het moeilijk zijn om fout te gaan met de bibliotheek van Amazon, die volgens het bedrijf “miljoenen” boeken heeft, waaronder “meer dan 1 miljoen Kindle exclusieve titels. ” 

Amazon heeft ook Kindle Unlimited, een Netflix-for-books met ‘meer dan 1 miljoen titels en duizenden audioboeken’. Hier kan je ook vanuit Nederland gebruik van maken.

Prime-leden kunnen profiteren van First Reads (voorheen Kindle First), dat vroegtijdige toegang biedt tot keuzes. 

Audiobooks

Amazon heeft ook ondersteuning voor gesproken boeken toegevoegd aan de Kindle Paperwhite. Deze optie wordt geleverd via Bluetooth-ondersteuning

Opslag 

De standaard Kindle Paperwhite wordt geleverd via Amazon met 8 GB opslag.. Wilt u vier keer zoveel, zodat u nooit twee keer hoeft na te denken over het downloaden van alle gesproken boeken en grafische romans die u wilt? Dan is er ook een 32 GB variant e-reader beschikbaar. 

Kindle Paperwhite Cover / Case 

Accessoires kunnen natuurlijk niet ontbreken. Daarom staat Amazon vol met diverse cases, covers en hoesjes voor de Kindle Paperwhite. Hiermee geef je er een eigen tintje aan door te kiezen voor jouw favoriete kleur cover, case of hoes

Paperwhite Covers / cases en hoezen op Amazon 

Kindle Paperwhite in Nederland

Je kan de Kindle Paperwhite eenvoudig bestellen vanuit Nederland op Amazon.nl. Deze zal bij jou in Nederland binnen 1 a 2 werkdagen op de mat liggen. Ook is er  op de Duitse Amazon.de een Nederlandse taalingang, zodat je jouw nieuwe e-reader gewoon kunt bestellen in het Nederlands. 

Meer informatie over het kopen van de Kindle Paperwhite 2018-2019-2020 op Amazon