Amazon Inloggen

Inloggen op Amazon, hoe doe je dat? We geven een stappenplan in dit blog voor bijvoorbeeld Amazon.nl of .de. Ook vertellen we je waar je op moet letten bij het inloggen op Amazon met betrekking tot de veiligheid. Kom je erachter wat je moet doen als het inloggen niet lukt. En leggen we uit hoe je ervoor kan zorgen dat je automatisch kan inloggen op Amazon. 

Login op Amazon

Inloggen op Amazon doe je middels de volgende stappen:

1: Ga naar een applicatie of website waar je kunt inloggen op Amazon.
2: Klik op de volgende knop ‘Login with Amazon’.
3: Vul nu jouw gebruikersnaam en jouw wachtwoord in, op het inlogvenster dat verschijnt op de Amazon site of app.
-Mocht het de eerste keer zijn dat je in wil loggen bij een site, komt er een scherm waarop je wordt gevraagd om toestemming te geven voor het delen van persoonlijke data met de website. Klik op oke als je akkoord gaat met het delen van jouw gegevens met de website.
4: Na het inloggen op Amazon ga je automatisch terug naar de website waar jij je wou aanmelden. Je krijgt een bevestiging van de registratie te zien of je ziet direct dat je bent ingelogd op Amazon.

Amazon Inloggen

Advies voor bij het inloggen op Amazon.nl ,de of een andere variant

Nog enkele zaken die handig zijn om mee te nemen bij het inloggen op Amazon .de, .nl of een andere variant. Websites of applicaties die login met Amazon gebruiken, hebben altijd een uniek aanmeldscherm met een Amazon webadres. Je zal nooit gevraagd worden om je Amazon wachtwoord of gebruikersnaam op een andere site in te vullen. Houd hier dus rekening mee. Tegenwoordig zijn er steeds meer gevallen bekend van identiteitsdiefstal op andere websites die misbruik maken van mensen die willen inloggen op bijvoorbeeld Amazon.

Het delen van gegevens op Amazon intrekken na het inloggen op Amazon

Wil je de toestemming voor de gegevensdeling intrekken? Volg dan de volgende stappen:

  1. Inloggen op Amazon
  2. Klik op ‘jouw account’, of ‘your account’.
  3. Ga naar het settings gedeelte en selecteer ‘Manage login with Amazon’.
  4. Trek nu de toestemming voor het delen van gegevens in.

Het kan zijn dat na het verwijderen van de toestemming de andere website de eerder gedeelde informatie nog hergebruikt. Er zal geen nieuwe informatie meer worden opgeslagen, maar oude data mag nog wel worden gebruikt. Denk er dus goed over na, bij de eerste keer inloggen op Amazon of je dit wel wil.

Inloggen op Amazon lukt niet?

In dit blog hebben we je informatie verschaft over het inloggen op Amazon en weet je meer over het delen van gegevens met deze platformen. Mocht je nog meer vragen hebben met betrekking tot inloggen op Amazon, kan je een e-mail sturen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl. Als dit niet bijvoorbeeld lukt of als er andere problemen zijn die opspelen, helpen we je graag. Hierbij een link naar de Nederlandse Amazon waarop je met bovenstaande stappen eenvoudig kunt inloggen.

Automatisch inloggen Amazon.nl

Als je eenmaal ingelogd bent op Amazon.nl ,.de of een andere taalvariant. Blijf je vaak ingelogd op basis van cookies. Hierdoor blijft de Web browser van je computer ingelogd op je Amazon account. Je hoeft niet elke keer dat je de website van Amazon bezoekt opnieuw in te loggen. Dit moet je wel doen als je op een ander apparaat de website bezoekt. Bijvoorbeeld bij een laptop op werk, een computer bij familie, etc.

Wat ook handig is, is dat je bestemming (woonadres) na 1 bestelling al ingevuld voor je is. Ook deze gegevens hoef je niet meer elke keer toe te voegen. Zo automatiseer je steeds meer waardoor je niet bij elke bestelling dezelfde handelingen hoeft te verrichten.

Direct naar Amazon.nl