Amazon best sellers

Hoe kan je zien welke producten op Amazon best sellers zijn? In dit artikel leg ik je dat precies uit. 

Amazon best seller rankings 

Amazon gebruikt een rank voor best sellers. Als een product minimaal een keer is verkocht krijgt deze een eigen rank. Hoe vaker een bepaald product is verkocht, hoe beter de ranking.  

Waar kan je de best seller ranking vinden op Amazon? Open een individueel product en scroll naar beneden. Onder de productinformatie en additionele info vind je de rank.

De Amazon top 100 best sellers

Amazon stelt een top 100 best sellers samen voor elke subcategorie. Hierbij een link naar deze overzichtspagina. Op deze pagina kan je voor tientallen categorieën de top 100 bekijken van best sellers. Deze producten zijn het meest verkocht in die categorie. 

Hoe vaak wordt een best seller op Amazon verkocht? 

Nu je weet welke producten op Amazon best sellers zijn, zal jij je ook afvragen over hoeveel orders dit precies gaat. Dit zal natuurlijk per categorie verschillen. Dit is afhankelijk van hoeveel producten er te koop zijn in een bepaalde categorie. Kies een bepaalde categorie en vul in de zoekbalk het volgende in: []. Klik vervolgens op zoeken. Linksboven zie je nu hoeveel producten er in deze categorie vallen. Precieze data over het aantal best seller verkopen geeft Amazon niet prijs. 

amazon best seller

Amazon best seller productlisting

De productlistings van de Amazon best sellers zijn vaak compleet. Dat wil zeggen dat ze mooie foto’s plaatsen, uitgebreide omschrijvingen, reviews en informatie over de specificaties. Vergelijk dit eens met producten met een lage rank. Hier zie je vaak het omgekeerde. 

Amazon best seller rank is een momentopname

Let er wel op dat de Amazon best seller rank een momentopname is. Deze wordt elk uur bijgewerkt op basis van de historische en recente verkopen. Dat iets een best seller is wil niet per se zeggen dat dit het beste product in de categorie is. Het is het product dat het meest is verkocht. Uiteindelijk is het aan jou om op basis van reviews, specificaties en gezond verstand te bepalen welk product je gaat aanschaffen. 

Benieuwd naar de top 100 en best sellers voor de verschillende categorieën op Amazon? volg de link 

Welke producten verkopen het beste op Amazon?

De grootste verkoopdag van het jaar is Prime day. Wat zijn de best sellers op Amazon Prime day de afgelopen jaren? 

 1. Amazon Echo

Dankzij een grote korting, steeg de verkoop van Amazon’s eigen Alexa-compatibele, spraakgestuurde slimme luidspreker en werd het de best seller op Amazon. 

 1. Amazon Echo Dot

Volgens eigen telling was de Echo Dot het populairste item onder Prime-leden. Deze leuke versie van de Echo was niet alleen het best verkochte Amazon-apparaat onder deze groep, maar het best verkochte item van elke fabrikant wereldwijd. 

 1. Instant Pot snelkookpan

Er is een trend om meer thuis te eten en minder uit eten te gaan, maar het is nog steeds een verrassing dat een snelkookpan een van de best sellers op Amazon was. Lees ook het blog over de Amazon instant pot.

 1. TechMatte MagGrip Air Vent magnetische universele autohouder

Met een 4,5-sterrenrating (met duizenden beoordelingen), is deze voordelige smartphone-houder enorm populair.

 1. Fire HD-tablet

De Fire HD-tablet is de best seller onder de tablets op Amazon. Shop nu op Amazon.nl en bestel eenvoudig vanuit Nederland

Amazon Best Seller categorieen

Op Amazon zijn er verschillende categorieën waarin producten als best sellers worden beschouwd. Hier zijn enkele van de populaire categorieën waarin je bestverkopende producten kunt vinden:

 1. Elektronica: Dit omvat onder andere smartphones, laptops, televisies, koptelefoons, camera’s, en andere elektronische apparaten.
 2. Kleding en accessoires: Dit omvat kledingstukken, schoenen, horloges, sieraden, tassen en andere mode-accessoires.
 3. Boeken: Zowel fictie als non-fictieboeken in verschillende genres worden als Amazon best sellers beschouwd.
 4. Thuis en keuken: Hier vind je producten voor thuisdecoratie, keukenapparatuur, meubels, beddengoed, en nog veel meer.
 5. Gezondheid en persoonlijke verzorging: Dit omvat producten zoals supplementen, schoonheidsproducten, verzorgingsapparaten, en gezondheidsmonitoringstoestellen.
 6. Speelgoed en spellen: Dit omvat speelgoed voor kinderen van verschillende leeftijden, educatieve spellen, puzzels, en andere vrijetijdsactiviteiten.
 7. Sport en buitenactiviteiten: Hier vind je producten zoals sportkleding, fitnessapparatuur, camping- en wandeluitrusting, en sportaccessoires.
 8. Huisdieren: Dit omvat producten voor huisdieren, zoals voedsel, speelgoed, verzorgingsproducten, en hondenhokken.

Houd er rekening mee dat dit slechts een selectie is en dat er nog vele andere categorieën zijn waarin best sellers te vinden zijn op Amazon. Het is altijd een goed idee om de ‘Best Sellers’ sectie van de specifieke Amazon categorie te verkennen die je interesseert, om de huidige trends en bestverkopende producten in die categorie te ontdekken.

Direct naar Amazon.nl