Amazon Fire TV Cube

De nieuwe Amazon Fire TV Cube is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van het model van vorig jaar. Het heeft nu YouTube en YouTube TV, ondersteuning voor Dolby Vision en HDR + en veel meer opdrachten voor het bekijken van video’s dan voorheen. Met een hexa-core processor aan boord reageert hij ook veel sneller op uw opdrachten. Je kunt het ook als een echo gebruiken, met de mogelijkheid om spraakoproepen te doen en je smart home te bedienen. De Amazon Fire TV Cube heeft meer snelheid, meer kracht en meer functies.

Amazon Fire TV Cube ontwerp 

Qua ontwerp is de nieuwe Amazon Fire TV Cube identiek aan zijn voorganger. Het is gekleed in een glanzende zwarte doos die eruit ziet als een kubus. Het heeft een eenvoudige, minimalistische uitstraling die goed zou moeten passen bij de meeste thuisbioscopen.

Bovenaan de Amazon Fire TV Cube bevinden zich een paar bedieningselementen: twee volumeknoppen, een microfoon dempingschakelaar plus een multifunctionele “actieknop” die u kunt gebruiken om Alexa te activeren. Rond de bovenkant van de kubus bevindt zich een blauwe ring die oplicht wanneer Alexa wordt geactiveerd. Aan de achterzijde bevinden zich een HDMI-poort, een poort voor een IR-extender, een microUSB-poort die u kunt gebruiken om een ​​ethernetadapter aan te sluiten (wordt meegeleverd in de doos) en, natuurlijk, de voedingspoort.

Een waarschuwing: de Amazon Fire TV Cube moet op een afstand van minimaal een meter van uw luidsprekers worden geplaatst, zodat de microfoons uw stem beter kunnen oppikken. 

Wat het laatste model van de Amazon Fire TV Cube onderscheidt van zijn voorganger, is zijn nieuwe hexa-core processor. Het maakt Local Voice Control mogelijk, een verwerkingsfunctie op het apparaat die zorgt voor snellere uitvoering van frequente spraakopdrachten zonder dat Alexa de hele tijd toegang nodig heeft tot de cloud. Amazon zegt dat dit betekent dat de nieuwe Fire TV Cube bijna vier keer sneller is dan zijn voorganger.

Amazon Fire TV Cube & Dolby vision 

Een andere grote update voor de nieuwe Amazon Fire TV Cube is ondersteuning voor Dolby Vision en HDR +. (De vorige versie had alleen ondersteuning voor HDR.) Dat maakt het compatibel met een breed scala aan moderne tv’s en zou goed passen in de meeste thuisbioscopen. 

Specificaties van de Amazon Fire TV Cube: 

Type: Audio / videospeler
Videodiensten: Netflix, Amazon, Youtube, Overige
Audio codec ondersteunt Aac, Flac, Mp3
Video HDMI-uitgangen
Audio-uitgangen via HDMI
WiFi: Ja

amazon fire tv cube

Afstandsbediening 

De Amazon Fire TV Cube wordt geleverd met een afstandsbediening, maar je hoeft hem meestal niet te gebruiken (dankzij Alexa), vooral omdat je hem kunt vragen om een ​​van de verschillende streaming-apps te starten, naar specifieke shows te zoeken en zelfs te draaien op extra hardware zoals soundbars. Het fungeert als een universele afstandsbediening, tenminste met apparaten die IR-ontvangers hebben. Alexa werkt ook uitstekend voor het navigeren door de Fire TV UX. U kunt ‘omlaag scrollen’ of ‘nummer 4’ selecteren wanneer u de bijbehorende zoekresultaten ziet. Een van mijn favoriete opdrachten is Alexa vragen een paar minuten vooruit te spoelen, zodat ik sneller door reclamespots kan gaan.

Amazon Fire TV Cube kopen in Nederland

Je kan de Amazon fire tv Cube nu bestellen vanuit Nederland. De modellen van tegenwoordig zijn alleen nog niet in het Nederlands beschikbaar. Wel in het Engels of Duits, kan je deze kopen. Meer informatie over Amazon fire tv cube 

Direct naar Amazon.nl