Amazon Appstore

In dit blog meer info over de populaire Amazon Appstore en hoe deze te downloaden in Nederland. 

Wat is de Amazon Appstore?

Voordat we ingaan op de details, nemen we even de tijd om te verduidelijken wat de Amazon Appstore is.

De winkel is in 2011 gelanceerd en is de belangrijkste manier van Amazon om apps te distribueren voor de Kindle Fire-tablet, telefoon en streamingbox. De Amazon appstore staat bij aankoop al op die apparaten. Die hoef je niet meer zelf te downloaden vanaf je Kindle apparaat of telefoon. 

Omdat Amazon’s gadgets afhankelijk zijn van het Android-besturingssysteem, werkt de Amazon Appstore ook op Android-telefoons en tablets van andere fabrikanten. Het is niet beschikbaar via de Google Play Store. 

Amazon appstore apps

Op de Amazon appstore vind je in totaal 600.000 apps. Deze omvatten onder andere Facebook, Facebook Messenger, Evernote, LastPass, Trello, Netflix, Spotify, VLC en nog veel meer. Helaas zijn YouTube en de meeste andere Google-apps niet beschikbaar in de Amazon Appstore.

amazon appstore

Hoe de Amazon Appstore te installeren

Om toegang te krijgen tot de Amazon Appstore op een Android-telefoon, moet je de Amazon Underground-app installeren. Om dit te doen, kunt u deze rechtstreeks naar uw apparaat downloaden.

Stappenplan Amazon appstore installeren 

De applicatie voor de Amazon Appstore kan je niet vinden in de Google Play Store. Waarom niet? Google verbiedt het om apps te installeren middels een andere applicatie. Als je de Appstore wil installeren, kan je de volgende stappen volgen:  

Stap 1. Als je het direct wilt downloaden, ga dan naar deze pagina op je Android-telefoon of deze pagina op je Android-tablet. Als u het naar uw apparaat wilt laten e-mailen, gaat u naar deze pagina en voert u uw e-mailadres in. Je ontvangt een downloadlink voor de Amazon appstore.

Stap 2. Nu u het bestand heeft, moet u enkele wijzigingen op uw apparaat aanbrengen voordat u het kunt installeren. Ga naar Instellingen> Beveiliging en zorg ervoor dat de schakelaar naast Installatie van apps van onbekende bronnen toestaan ​​is ingeschakeld.

Stap 3. U vindt het bestand in de map Downloads van uw telefoon (die u kunt vinden met bestandsbeheer). Tik op het bestand om het installatieproces van de Amazon appstore te starten en bevestig waar nodig uw keuzes.

Stap 4. Wanneer de installatie van de Amazon appstore is voltooid, start u de nieuw geïnstalleerde app en logt u in met uw Amazon-account

Je kan nu de Amazon Appstore openen, apps downloaden en aan de slag met je nieuwe applicaties. 

Amazon appstore in Nederland

De Amazon appstore is behalve in de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Duitsland ook in Nederland beschikbaar. Volg deze link voor meer informatie over hoe dit in Nederland zit. 

Meer vragen over de Amazon appstore?

Voor meer vragen over de Amazon appstore in het algemeen, in Nederland of andere gerelateerde vragen, kan je altijd mailen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl.  

Direct naar Amazon.nl