Amazon verzendkosten

Hoe hoog zijn de verzendkosten bij Amazon? Zijn er invoerkosten en invoerrechten? We leggen je uit hoe je deze kunt omzeilen en wat de verschillende opties zijn om jouw producten goedkoop in Nederland te krijgen.

Geen verzendkosten vanaf 29 euro op Amazon.de / .nl

Vanaf bestellingen van 29 euro, betaal je geen verzendkosten op Amazon.nl als je iets wil laten bezorgen in Nederland. Tip: probeer altijd producten te bundelen als je iets besteld. Als je bijvoorbeeld iets nodig hebt van 26 euro, is het voordeliger om nog iets van 3 euro erbij te bestellen. Dan ben je in totaal 29 euro kwijt. Als je dat niet doet, betaal je een paar euro verzendkosten op Amazon en ben je precies hetzelfde kwijt maar dan voor 1 product inclusief verzending naar Nederland in plaats van 2 producten. 

Verzendkosten Amazon.com 

Bij de Amerikaanse variant van Amazon (.com) zijn de verzendkosten een stuk hoger naar Nederland. Waar het bij Amazon.de rond de 2.50 ligt, zal dit bij de Amerikaanse tussen de tien en twintig euro liggen. Bij Amazon.nl is het gratis vanaf een x bedrag. 

Geen invoerrechten vanuit Duitsland

Daarnaast hoef je bij de Duitse variant geen rekening te houden met invoerrechten en invoerkosten. Laatste voordeel buiten de lage verzendkosten is dat als je niet tevreden bent, je de producten altijd gratis kunt terug sturen. Voor retourtjes hoef je dus ook nooit verzendkosten te betalen aan Amazon. 

Amazon.nl verzendkosten naar Nederland 

Als je iets besteld op Amazon.nl zijn er gekeken naar de verzendkosten naar Nederland de volgende mogelijkheden: 

  • Boven de 29 euro bestellen – Gratis verzending 
  • Onder de 29 euro bestellen  – Een paar euro (2,50 – 6,50, afhankelijk van product)
  • Amazon Prime lid – Gratis verzending 
  • Je hoeft in ieder geval nooit invoerrechten te betalen

amazon verzendkosten

Amazon Prime – Geen verzendkosten onder de 29 euro 

Als je onder de 29 euro ook geen verzendkosten wil betalen aan Amazon, kan je lid worden van Amazon Prime. Je betaald dan een paar euro per maand, of een bedrag per jaar. Als je lid bent van Prime hoef je geen verzendkosten te betalen aan Amazon.nl, Amazon.de of een andere europese Amazon voor bedragen onder de 29 euro. 

Meer vragen over verzendkosten op Amazon – UK, NL, BE, DE etc 

Mocht je meer vragen hebben over verzendkosten op Amazon.de of Amazon.nl, of wil je meer weten over de kosten voor verzending in een ander land (Amazon België of UK bijvoorbeeld)? Kan je altijd mailen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl. We geven je altijd antwoord in het Nederlands. 

Direct naar Amazon.nl