Amazon Prime

Amazon prime is sinds een tijd in Nederland beschikbaar. Hierdoor kan je binnen een dag zonder bijkomende kosten jouw bestelde pakket in huis krijgen. Miljoenen producten kunnen binnen een dag worden geleverd. Nog andere miljoenen producten worden binnen 2 dagen geleverd naar jouw adres in Nederland. Daarnaast krijg je toegang tot de videostreamingdienst Amazon Prime Video. Betalen kan gewoon via iDeal, of via Paypal. 

Zo zijn er nog andere voordelen van Amazon Prime in NL waar we later in dit artikel dieper op ingaan. 

Amazon prime in Nederland (NL) 

Via Amazon.nl kan je uit Nederland shoppen op Amazon met Prime. 

Amazon Prime voordelen 

is Amazon Prime zijn 5,99 per maand waard? Wij vinden dit het zeker waard. Zeker als je meerdere keren per jaar iets besteld. De meest loyale fans, Amazon Prime leden worden zeker beloont. Hieronder een overzicht van alle voordelen.

Amazon Prime & Gratis tweedaagse verzending in NL

Betalen voor verzending is niet meer van deze tijd… evenals een week wachten op een pakket om aan te komen. Een van de meest geliefde voordelen van Amazon Prime is misschien wel de gratis tweedaagse verzending voor meer dan 20 miljoen Amazon-artikelen naar NL. 

Zeker, er zijn uitzonderingen op tweedaagse bezorging. Grotere items, zoals een loopband, kunnen langer duren, maar worden nog niks gratis verzonden. Amazon Prime is het geld waard als je veel kleine aankopen doet. Onder de 29 euro betaal je normaal een paar euro verzendkosten, dit vervalt met Amazon Prime. 

Dezelfde dag, zelfs elk uur verzending

Amazon Prime biedt ook dezelfde dag gratis levering aan diegenen die in een bepaald gebied wonen waar deze service wordt aangeboden. Amazon Prime uitproberen? Start dan een gratis proefabonnement voor 30 dagen.

Amazon prime

Amazon Prime video streaming

Als je lid bent van Amazon Prime, heb je gratis toegang tot duizenden streaming tv-shows en films. Dit wordt Amazon Prime Video genoemd. Hierbij een link naar het huidige aanbod van Prime Video. Het aanbod is onverdeeld in series, films, documentaires, registraties van concerten en titels voor kinderen. Ook zie je steeds meer televisieprogramma’s verschijnen.

Amazon Prime-muziek

Hoewel muziekliefhebbers veel opties voor het streamen van muziek hebben, kun je ook een goede variëteit aan nummers krijgen via Amazon Prime Music. Dit is nu nog niet in Nederland beschikbaar. Prime Music zal in de toekomst wel komen. 

Amazon Prime-leden krijgen toegang tot meer dan een miljoen nummers, albums en aangepaste afspeellijsten, zonder advertenties. Net als bij videostreaming wordt de Prime Music-catalogus voortdurend bijgewerkt en is deze beschikbaar op elk Amazon-compatibel apparaat.

Onbeperkte foto-opslag met Amazon Prime

Voor de fotoliefhebber kan dit aanbod behoorlijk waardevol zijn. Door te profiteren van Amazon’s cloudopslag, kunnen Prime-leden onbeperkt gratis foto’s archiveren. Als u tijdens de feestdagen veel foto’s maakt, kunt u deze opslaan.

Amazon Prime-abonnees kunnen foto’s uploaden vanuit hun webbrowser of met behulp van de gratis mobiele app van Amazon. Opslag is veilig, fotoback-ups zijn automatisch (als u dat wilt) en gebruikers hebben overal toegang tot foto’s. 

Er is een extra bonus aan deze functie: Amazon Photo wordt ook geleverd met 5 GB vrije ruimte voor niet-fotobestanden zoals video’s. Externe harde schijven om foto’s op te slaan kunnen de prijs van een Amazon Prime-lidmaatschap of meer kosten, dus dat is misschien iets om te overwegen als u op zoek bent naar opslagopties.

Koppelen met Twitch

Twitch koppelen met Amazon Prime kan ook (lees meer in het blog over het koppelen en de voordelen)

Bibliotheek voor Kindle-eigenaren

Als je wilt lezen, bieden de Kindle-programma’s geregistreerde Amazon Prime-lezers snelle en gratis toegang tot boeken. Toegang tot meer dan 500.000 boeken, waaronder veel bestsellers. Een Prime lid kan elke maand één digitaal boek gratis lenen.

Amazon Elements

Een ander exclusieve optie voor Prime leden is Amazon Elements, de eigen lijn van dagelijkse benodigdheden van het bedrijf. 

Amazon prime toegang tot deals

Prime leden hebben 30 minuten eerder toegang tot Lightning Deals en koopjes op Amazon.

Amazon Prime Lidmaatschap delen

Twee volwassenen en vier kinderen kunnen een Amazon Prime-lidmaatschap delen met behulp van de Amazon Household-functie. Als onderdeel van deze regeling zullen de twee volwassenen op de account echter ook elkaars betaalmethoden delen, iets om rekening mee te houden bij het instellen van uw Amazon-huishouden.

Amazon Prime day

Wat is Amazon Prime day? Dit is het grootste, wereldwijde winkelevenement van Amazon exclusief voor Prime-leden. Prime Day 2020 was een tweedaagse parade van deals die begon op 15 juli 2020. Amazon Prime Day 2020 is niet aangekondigd.

amazon prime nederland

Kosten Amazon Prime in Nederland 

Wat zijn de kosten voor Amazon Prime? Amazon heeft nog geen Nederlandse winkel waar je Prime kunt bestellen. Dit gaat momenteel via de Nederlandse website, met eigen taal

De prijs / kosten zijn nu 5,99 euro per maand in NL. Er is een proefperiode van 30 dagen, waarin je Amazon prime gratis kunt uitproberen. Als je hier niet tevreden mee bent kan je het abonnement gratis annuleren. Hier betaal je geen kosten voor. 

Je kan er ook voor kiezen om per jaar te betalen, dan krijg je een forse korting en betaal je 49 euro per jaar (eenmalige kosten). Het aantal Nederlandse leden neemt maandelijks toe. De kosten vallen dus mee als je allemaal ziet wat je er voor terug krijgt. Ga maar is een harde schijf kopen om je foto’s op te slaan. Dan zit je al over het jaarbedrag heen. Ga maar eens een videostreamingdienst aanschaffen. Netflix kost ook al 10 euro per maand. 

Al met al krijg je een hoop terug voor de maandelijkse kosten van een paar euro. Betalen kan eenvoudig met Ideal, zonder creditcard, of Paypal. 

Meer informatie over het Amazon Prime aanbod? 

Meer informatie over Amazon Prime in Nederland (NL)? De voordelen / de kosten / de mogelijkheden / het Nederlands aanbod / Prime student? Stuur dan een e-mail naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl. Amazon Prime uitproberen? Start dan een gratis proefabonnement voor 30 dagen.

Direct naar Amazon.nl