Amazon retourneren

Jouw Amazon bestelling retourneren kan aan de hand van onderstaand stappenplan

Stappenplan om jouw bestelling op Amazon.nl te retourneren

 1. Ga naar Amazon.nl en bezoek de retourpagina
 2. Klik nu op de knop ‘Return Items’. Deze staat onder de kop ‘Start a return’.
 3. Vervolgens komt er een inlogvenster tevoorschijn. Vul hier je logingegevens in. Klik aansluitend op inloggen.
 4. Klik nu bij de bestelling die je via Amazon wil retourneren op ‘Return or replace items’.
 5. Geef een reden van retour aan. Eventueel kan je een toelichting geven. Klik nu op verder gaan.
 6. Kies een stap voor het terug betalen. Je kan kiezen voor een gift card of kan ervoor kiezen om terugbetaald te worden op originele wijze. Dus hoe jij hebt betaald.
 7. Kies in het volgende scherm een methode van retourneren (niet altijd keus).
 8. Print vervolgens het label uit ter retournering.
 9. je krijgt een document te zien voor het retourneren op Amazon. Deze bestaat uit drie pagina’s. Dit document is overigens ook te vinden onder jouw orders of in je e-mail.
 10. Knip op de stippellijn, die aan de onderkant van het retourdocument zit, de derde pagina af. Sluit dit samen met de te retourneren artikelen bij de originele verpakking.
 11. Knip het vierkant op pagina 1 van het retourdocument af. Plak deze op de buitenkant van het pakket.
 12. Vul op het bovenste gedeelte wat over is van het retourdocument jouw adres in. Plak deze op de verpakking.
 13. Nu kan je het pakket gaan brengen naar het postkantoor of naar jouw servicepunt. Neem ook retourneringsdocument 2 van de Amazon site mee, deze geef je daar af. Bewaar jouw verzendbewijs ten alle tijde, dit is jouw garantie en bewijs van verzending.  

amazon retourneren

Amazon retourneren – Houd rekening met de volgende zaken in Nederland

Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden bij het retourneren van je bestelling op Amazon Nederland.

 • Verzendkosten op Amazon.nl worden bepaald bij de check-out. Er wordt gekeken naar de volgende kenmerken: aantal items, itemtype, gewicht, volume van de producten.
 • Je kan niet jouw pakket afhalen bij een PostNL punt, DHL Parcel punt of een andere vergelijkbare aanbieder. Amazon bezorgd enkel en alleen op huisadressen. Je kan kiezen voor een verzendadres wat afwijkt.
 • Je hebt na het kopen op Amazon dertig dagen de tijd om je producten te retourneren. Voor bepaalde producten is er een beleid dat hiervan afwijkt.
 • Je kunt jouw retour pakket eenvoudig afgeven bij PostNL in Nederland of bij de bpost als je via Amazon België besteld. Verzendkosten hoef je niet  te betalen. Als je via een koper op Amazon wat hebt besteld, kan het wel zijn dat je verzendkosten moet betalen voor de retourzending. Deze kosten verschillen per verkoper.
 • Als je producten retour stuurt en kiest voor terugbetaling, ligt het aan de producten die je besteld hoeveel procent van jouw order je terugkrijgt. Bij items in originele staat krijg je 80-100% van de prijs terug op Amazon.nl. Voor video games, CD’s, DVD’s die geopend zijn, krijg je 50% van de prijs terug. Dit percentage geldt ook voor beschadigde items, items waarvan onderdelen ontbreken of als er tekenen van gebruik zichtbaar zijn.
 • Zo zie je maar, er zitten nog wel wat haken en ogen aan het retourneren op Amazon. Houd er rekening mee tijdens het kopen van producten.

retourneren amazon duitsland

Vragen over het retourneren van producten op Amazon Nederland?

Mocht je nog vragen hebben over retourneren op Amazon of het kopen van producten op dit platform, kan je een e-mail sturen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl. Ook zijn we benieuwd naar de ervaringen die jij hebt met het retour sturen van bestellingen op Amazon.nl.

Direct naar Amazon.nl