Amazon Prime Video

Lees in dit monsterartikel alles over Amazon Prime Video. Wat bijvoorbeeld te bekijken? Wat zijn de kosten? Hoe Werkt de populaire App? Mogelijkheden met Chromecast. Hoe zit dit in Nederland (NL) en nog meer handige informatie.

Amazon Prime Video – Gratis voor Prime leden

De Amazon prime Video abonnementsservice is gratis voor Amazon Prime-leden, en alle shows zijn beschikbaar via de Amazon-website. Amazon investeert fors in originele tv-series en de service heeft een uitgebreid archief van films en tv-shows om naar te kijken. De streamingdienst is onder andere de thuisbasis van Jeremy Clarkson en The Grand Tour, maar dat is slechts het topje van de film- en tv-ijsberg. 

Meer informatie over Amazon Prime lees je in dit blog. 

Wat is Amazon Prime Video?

Prime Video is een streaming-tv- en filmservice van online winkelbedrijf Amazon. Het werd in 2014 geïntroduceerd en stelt Prime-leden in staat om tv te kijken via een internetverbinding, zonder te hoeven downloaden. Als u een tablet of mobiel apparaat gebruikt, kunt u ook afleveringen downloaden om later te bekijken.

Je koopt geen afzonderlijke series of films op Amazon Prime Video. In plaats daarvan betaal je een maandelijks abonnement waarmee je toegang hebt tot een hele bibliotheek met programma’s om te bekijken. Elk programma dat deel uitmaakt van het lidmaatschap krijgt een Prime-symbool boven de afbeelding in zoekresultaten (zie screenshot hieronder)

Het is verwarrend dat er ook een service is genaamd Amazon Video (niet Prime), wat in wezen een online video-verhuur / aankoopservice is zoals iTunes. Met deze service betaal je voor individuele tv-afleveringen, hele series of films en kun je ze downloaden en bewaren of voor een beperkte periode huren.

Het kan vervelend zijn om bij een serie aan te komen waar je van houdt, en te ontdekken dat het niet is opgenomen in je Amazon Prime video abonnement.

amazon prime video

Wat zijn de kosten voor Amazon Prime Video? 

Wat zijn de kosten / prijzen voor dit platform? Als u zich aanmeldt voor Amazon Prime, registreert u zich voor een hele reeks services, van gratis bezorging de volgende dag, muziekstreamingservice Amazon Music, onbeperkte fotoopslag, evenals, natuurlijk, tv-series en films. Prime-lidmaatschap kosten  5,99 per maand als je voor een maandelijks abonnement gaat. U kunt echter ook kiezen voor een jaarabonnement in Nederland. Dan zijn de kosten en prijs die je betaald, 49 euro per jaar. 

Hoe betalen? Ideal / Paypal 

Betalen van deze dienst kan eenvoudig met Ideal of Paypal. 

Als je zeker weet dat je alleen de videoservice van Amazon wilt gebruiken, is er een apart lidmaatschap alleen voor Amazon Prime Video. Dat abonnement omvat echter geen van de andere services. 

Als u wilt zien hoe de service is voordat u ervoor betaalt, kunt u zich aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen.

Aanbod op Amazon Prime Video in Nederland?

Wat kan je allemaal bekijken op Amazon Prime video in Nederland? Amazon heeft enkele verrassende successen geboekt met originele tv-series die nergens anders verkrijgbaar zijn. Amerikaans komediedrama Transparant werd de eerste online serie die ooit een Golden Globe won in 2014, terwijl het bedrijf dat succes opvolgde met de prijs uitreiking The Marvelous Mrs Maisel.

En dan is er de Grand Tour. Clarkson, Hammond en May zijn de onwaarschijnlijke posterjongens voor Amazon Prime Video, met een derde serie uitgebracht in 2019 en plannen voor meer te komen. 2018 bleek een uitgebreid jaar voor de service, met grote budgetseries waaronder Jack Ryan, Homecoming en The Romanoffs. 

Wat kan ik nog meer bekijken op Amazon Prime Video? – Aanbod 

Naast de hierboven genoemde tv-programma’s is er een uitgebreide filmbibliotheek met een groot aantal prijswinnaars, aanbod en blockbusters beschikbaar om te streamen op Amazon Prime Video. 

Maar dat is niet alles.

In mei 2017 lanceerde Amazon zijn nieuwe tv-dienst Amazon Channels. De nieuwe service geeft Amazon Prime-abonnees de kans om te kiezen uit meer dan 40 verschillende premiumkanalen, van Discovery en Eurosport tot het klassieke filmkanaal MGM en Scandidrama-kanaal Nordic Noir and Beyond. In plaats van te betalen voor grote tv-bundels vol kanalen waarin je niet bent geïnteresseerd, wil Amazon Channels je de kans geven om de kanalen te kiezen die je echt wilt bekijken.

Amazon Channels volledige gids

De streamingdienst investeert ook zwaar in live sportrechten. De US Open werd in 2018 online op Amazon Prime Video gestreamd in het Verenigd Koninkrijk en vanaf het seizoen 2019 zal een bepaald aantal Premier League-voetbalwedstrijden exclusief op Amazon worden uitgezonden.

Aanmelden bij Amazon Prime Video

Als je al lid bent van Amazon Prime, heb je al toegang tot Prime Video Nederland. Het enige dat u hoeft te doen, is zoeken naar shows om te bekijken.

Om u aan te melden als nieuw lid in Nederland, gaat u naar de Amazon Prime-pagina, kiest u een lidmaatschapsplan dat bij u past en voert u uw gegevens in. Vergeet niet dat je een gratis proefperiode kunt starten om te controleren wat er als eerste beschikbaar is.

Net als Netflix is ​​het mogelijk om je abonnement met andere mensen te delen. Door verschillende Amazon-accounts te koppelen aan een Amazon ‘Huishouden’, kunt u voordelen delen, zoals gratis bezorging in Nederland en gratis streaming.

U houdt uw eigen persoonlijke Amazon Prime video account (zodat u shows in uw eigen tempo kunt bekijken), maar u kunt alle voordelen (en dus kosten) delen tussen leden van hetzelfde ‘huishouden’.

amazon prime video nederland

Hoe Amazon Prime Video te bekijken

Nadat je je hebt aangemeld, kun je beginnen met kijken naar duizenden films en tv-programma’s op je computer, telefoon, tablet, gameconsole of ondersteunde tv. 

Video-App

Als je onderweg kijkt, is de Amazon Prime Video-app het downloaden waard. Deze app is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk ingedeeld. 

Prime Video is ontworpen voor streaming, maar veel shows zijn beschikbaar om te downloaden en offline te bekijken. Dit is handig als u op reis bent of als u weet dat u geen internettoegang krijgt.

Amazon Channels is niet inbegrepen in je standaard Prime Video-lidmaatschap. In plaats daarvan heeft elk kanaal zijn eigen kleine maandelijkse kosten. Sportkanalen zoals Eurosport worden bijzonder gewaardeerd omdat ze live-evenementen aanbieden die niet elders beschikbaar zijn. Als je gewoon door de beschikbare kanalen wilt zoeken, ga dan naar de Amazon-kanalen-website.

Opvallende kenmerken van Amazon Prime Video?

Enkele premiumfuncties van Amazon Prime Video zijn onder meer 4K Ultra HD, High Dynamic Range (HDR) en mobiele downloads voor het offline bekijken van geselecteerde inhoud. Dit laatste betekent dat je je telefoon kunt laden met vooraf gedownloade afleveringen van je favoriete tv-programma’s om in te halen zonder wifi-toegang – waardoor het ideaal is voor reizen, of het nu met het vliegtuig of het openbaar vervoer is. Klik op de downloadknop (een pijl naar beneden) naast de in aanmerking komende inhoud die u wilt downloaden, en de app waarschuwt u wanneer de aflevering of film op de achtergrond is gedownload. Hoe lang je je download moet bekijken voordat deze verloopt, is afhankelijk van de inhoud, en een deel ervan kan geografisch worden vergrendeld – wat betekent dat je sommige inhoud misschien niet in het buitenland kunt bekijken, zelfs niet met een VPN-service. Je zou je apparaat in theorie in de vliegtuigmodus kunnen houden om dat te omzeilen.

Amazon is eigenaar van IMDB, wat betekent dat Prime Video ook iets heeft dat “X-Ray” wordt genoemd en waarmee je direct toegang hebt tot castinformatie, aanbevolen muziek en trivia over de show of film die je bekijkt terwijl je ernaar kijkt. Als je meer wilt weten over de andere functies, biedt het ook karakterachterverhalen, foto’s achter de schermen, bonusvideo-inhoud en meer. Om toegang te krijgen, tikt u gewoon op het scherm of klikt u omhoog op de afstandsbediening terwijl de video wordt afgespeeld.

Op welke apparaten kun je Prime Video bekijken?

U kunt onbeperkt films en tv-afleveringen streamen vanuit de Amazon Prime Video-app op een compatibele Fire TV, smart TV, streaming mediaspeler, gameconsole, mobiele telefoon of tablet.

Amazon Prime video & Chromecast

Amazons Prime Video heeft sinds juli 2019 ondersteuning voor Google Chromecast en ook voor Android TV is de Video-App nu beschikbaar. Chromecast ondersteuning is aanwezig in de nieuwste versie van de app voor iOS en Android. Vorig jaar hadden Google en Amazon ruzie over het gebruik van Chromecast en afspelen van hardware en Youtube. Gelukkig is dit nu opgelost en kan je vanaf nu vanaf je Chromecast genieten van Amazon Prime video. 

In april beloofden Google en Amazon dat er Chromecast-ondersteuning voor Prime Video zou komen, evenals een YouTube-app voor Fire TV-hardware. Die beloftes zijn nu ingelost, meldt Google in een blog. Chromecast-ondersteuning is aanwezig in de nieuwste versie van de Prime Video-app voor Android en iOS, die werkt op apparaten met Android 5.0 of iOS 10.1 of nieuwer.

Amazon Prime Video in Nederland – NL 

Amazon Prime Video is ook in Nederland beschikbaar. Op dit moment zijn er 100.000 huishoudens in Nederland die hier lid van zijn. Verwachting is dat dit de komende jaren gaat groeien naar 1.000.000. Mede doordat Amazon.nl een volledige webshop gaat worden in 2020, is de verwachting dat het aantal Prime leden ook gigantisch gaat stijgen. Deze groei zie je dan ook weer terug in het aantal Amazon Prime Video leden in Nederland (NL). 

Meer vragen over alle features in Nederland? Over App? Prijs of iets anders? Stuur een e-mail naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl en we helpen je graag. 

Meld je aan voor Amazon Prime Video in Nederland