Amazon Music

Amazon Music, we vertellen je alles over deze toffe dienst in dit blog en hoe je hier in Nederland gebruik van kunt maken. 

Als u op zoek bent naar onbeperkte, advertentievrije muziek op verschillende apparaten en u al een Amazon-klant of Prime lid bent, zou het tijd kunnen zijn om de Music Unlimited-service te bekijken, die Apple Music, Spotify en YouTube uitdaagt met laag geprijsde abonnementen. 

Amazon Music is beschikbaar als een app onderweg, of op al uw smart home Alexa-apparaten zoals de Echo-serie, de maandelijkse of jaarlijkse abonnementsdienst levert muziek rechtstreeks op uw apparaat en maakt het makkelijk om afspeellijsten te maken. 

Amazon Music Unlimited eens proberen? Ga hierheen om je aan te melden

Amazon Music in het kort

Amazon Music is een muziekstreamingservice die on-demand toegang biedt tot miljoenen nummers. Via de service kunt u ook toegang krijgen tot duizenden afspeellijsten, uw eigen afspeellijsten maken of muziek ontdekken met gepersonaliseerde Amazon Music-zenders en aanbevelingen.

Als u een internetverbinding hebt, hebt u overal in Nederland toegang tot Amazon Music, via de app of de website, en zelfs als u dat niet doet, kunnen ondersteunde apparaten uw muziek offline opslaan. 

Amazon Music

Welke apparaten worden ondersteund?

Als je een smartphone of tablet hebt, is de kans groot dat  Amazon Music onbeperkt kan draaien. Duik gewoon in de Apple App Store op je iOS-apparaat, Google Play Store op je Android-apparaat of de Fire Store op je Kindle Fire-tablet. Zoek vervolgens naar Amazon Music, download de app en je bent klaar om te beginnen. 

De muziek stopt daar echter niet. Amazon Music Unlimited is ook toegankelijk op Alexa-apparaten, of het nu een Alexa-luidspreker is, zoals de Sonos One, een Fire TV, of een van Amazon’s speakers of schermen zoals de Echo Plus of de Echo Show. 

Zelfs als u geen telefoon of slimme luidspreker bij de hand hebt, opent u een webbrowservenster en kunt u de service ook openen in Nederland door naar music.amazon.de te gaan, waar u toegang hebt tot al uw aanbevelingen, afspeellijsten en opgeslagen albums. 

Hoe vind ik muziek in Nederland?

Toegang krijgen tot nummers via de Amazon Music Unlimited app in Nederland of een browser kan niet eenvoudiger en met tientallen miljoenen nummers om uit te kiezen. Er is een zoekbalk waarin u de artiest, het album of de titel kunt typen die u wilt zoeken. De resultaten tonen ook wat u zocht, evenals enkele aanbevelingen en afspeellijsten om u te helpen gerelateerde nummers te vinden en uw muzikale repertoire te verbreden.

Je kunt ook nummers vinden door te praten, als je een voor Alexa geschikt apparaat hebt. Een snelle “Alexa, speel Andre Hazes – Zij gelooft in mij”, zal het Nederlandse nummer op gang brengen.

Hoeveel kost Amazon Music 

Een standaard abonnementsprijs voor een enkele gebruiker die zich aanmeldt bij Amazon Music Unlimited is 9.99 euro per maand. De eerste 30 dagen zijn gratis (proefperiode). Als je al Amazon Prime lid bent, liggen de prijzen een stuk lager. 

Amazon Prime Music

Dan is er nog Amazon prime music? Prime Music is een voordeel dat zonder extra kosten is inbegrepen in uw Prime-lidmaatschap. Het beschikt over meer dan 2 miljoen nummers en meer dan 2.000 afspeellijsten – allemaal advertentievrij, met onbeperkt overslaan en beschikbaar voor offline afspelen. Een soort Amazon Music Unlimited light. 

Hoe kan ik als Prime Music lid verder gaan dan de standaard service? 

Je kunt onbeperkt toegang krijgen tot miljoenen nummers, nog meer afspeellijsten en stations en de nieuwste releases, samen met exclusieve nummers en albums door een gratis proefperiode van 30 dagen Amazon Music Unlimited te starten. Nadat de gratis proefperiode is afgelopen, betalen Prime Members slechts 7 euro 99 per maand voor de Amazon music. Als Amazon Prime Music lid ben je dus goedkoper uit. 

Meer informatie over Amazon Music Unlimited in Nederland 

Meer weten over Amazon Music Unlimited in Nederland, volg de link. Voor vragen kan je altijd mailen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl