Amazon echo

De Amazon Echo is een smart home-apparaat, persoonlijke assistent en luidspreker / speaker in één. In dit blog lees je alles wat u moet weten, voor je er een gaat kopen vanuit Nederland (NL). 

Amazon echo – meer dan een wekker of luidspreker 

De Amazon Echo ziet eruit als een familie van bescheiden Bluetooth-luidsprekers / speakers en wekkers, maar ze zijn veel meer dan dat. Ze worden allemaal aangedreven door Alexa, een spraakgestuurde persoonlijke assistent die luistert en reageert op je vragen, en dingen kan doen zoals een Spotify-afspeellijst streamen, je verbonden slimme lichten inschakelen, items toevoegen aan je boodschappenlijst, een Uber bestellen, het nieuws lezen, je wakker maken, grappen vertellen, verkeersinformatie doorgeven en nog veel, veel meer mogelijkheden met de echo van Amazon. 

Amazon Echo kopen – Kosten 

Het hoogtepunt van Amazon’s spraakgestuurde luidsprekers is de Echo van de tweede generatie. Deze cilindrische luidspreker is compact genoeg om vrijwel overal in uw huis te passen (zolang er een stopcontact in de buurt is). De buitenkant van het apparaat heeft zijn kenmerkende lichtring en vier knoppen: een voor microfoon, een voor actie en twee voor volume. Binnenin vind je een 2,5-inch, naar beneden schietende woofer en een 0,6-inch tweeter. 

Meer informatie over de Amazon Echo 

Alternatieven Amazon Echo 

Als u op zoek bent naar een meer betaalbaar en compact apparaat, is de Echo Dot een perfect alternatief. terwijl de Echo Plus een ingebouwde smart home hub heeft. De Echo Spot heeft een klein rond scherm, terwijl de Echo Show een groter rechthoekig display heeft, evenals krachtige stereoluidsprekers.

Meer informatie over de Amazon Echo Dot 

Amazon echo

Maandelijkse kosten voor Amazon Echo in Nederland?

Nee. Alles wat je nodig hebt om de Echo van Amazon te laten werken in Nederland, is een wifi-internetverbinding. Het hebben van een Amazon Prime-account brengt echter allerlei voordelen met zich mee voor het gebruik van je Echo. Prime-leden ontvangen gratis tweedaagse verzending op de meeste items (inclusief die gekocht met uw Echo), en leden in sommige regio’s kunnen gratis levering op dezelfde dag krijgen, of zelfs twee uur bezorging via de Prime Now-service van Amazon. Ze krijgen ook korting op toegang tot Amazon Music Unlimited, die de Echo kan streamen.

Wat is de Amazon Echo Dot?

De Echo Dot is in wezen een miniatuur Amazon Echo. De Dot kan je lichten bedienen, als een alarm werken en je een pizza bestellen, net als een standaard Echo. De ingebouwde luidspreker van de Dot levert ook uitstekende audio, maar u kunt deze via de 3,5-millimeter audio-aansluiting van de Dot aansluiten op een Bluetooth-luidspreker of een andere luidspreker van uw keuze voor extra geluid.

Moet Amazon Echo zijn aangesloten?

Ja. Hoe slim de Echo van Amazon ook is, hij heeft geen ingebouwde batterij. 

Waarvoor wordt Amazon Echo gebruikt?

Dankzij Alexa kunnen Amazon’s Echo-apparaten muziek afspelen, het nieuws of een e-boek of een audioboek lezen, de weers- en verkeersomstandigheden rapporteren, sportuitslagen en schema’s opnoemen, een taxi bellen, winkelen, je bankrekening controleren, filmschema’s geven, controleer je agenda, stel een timer in, vertel moppen, organiseer een event en beantwoord vragen. Het kan ook verbinding maken met uw smart home-apparaten. Veel van deze dingen zullen meteen werken, maar je kunt de Amazon Echo nog meer laten doen door Skills in te schakelen.

Amazon echo kopen

Wat is het verschil tussen Alexa en Echo?

De Echo is een line-up van slimme luidsprekers. Alexa is de kunstmatig intelligente stemassistent die deze luidsprekers aanstuurt. Maar Alexa leeft niet alleen in Echo-producten. Het voedt een aantal Amazon-apparaten, waaronder de Fire TV en Fire tablets, evenals talloze producten van derden, waaronder slimme luidsprekers zoals de Sonos One, slimme thermostaten zoals de Ecobee 4 en zelfs computers zoals de HP Pavilion Wave.

Welke muziekservices ondersteunt de Amazon Echo?

Hoewel het veel flitsende functies heeft, is de Amazon Echo nog steeds vooral een luidspreker die je deuntjes kan oproepen. U kunt verbinding maken met Amazon Music Unlimited, Spotify, Pandora, Pandora Premium, iHeartRadio, TuneIn, Deezer, Gimme Radio en Sirius XM. U kunt Spotify en Pandora ook uw standaardmuziekbibliotheek maken, en Pandora en iHeartRadio uw standaardstationservice, in plaats van Amazon Music via je Echo.

Je kunt Alexa opdracht geven om af te spelen vanuit je afspeellijsten, een specifiek nummer te starten of muziek te selecteren op genre, artiest, activiteit of album. Je kunt nummers stoppen, overslaan, in willekeurige volgorde afspelen, herhalen of leuk vinden. Je kunt Alexa zelfs vragen om gedurende een bepaalde tijd muziek af te spelen of om details vragen over het nummer, de artiest of het album dat wordt afgespeeld. Om de jam op te pompen, kun je handmatig de volumering bovenaan gebruiken, of je kunt gewoon zeggen: “Alexa, zet het volume hoger.”

U kunt ook muziek uit uw iTunes-bibliotheek afspelen op een Amazon Echo-apparaat, maar de functionaliteit is beperkter dan bij andere muziekservices. Je moet de muziek starten vanaf de telefoon / tablet / laptop, maar dan kun je deze bedienen via spraakopdrachten om te pauzeren, spelen en overslaan.

Kan Amazon Echo YouTube spelen?

Amazon Echo-apparaten kunnen niet rechtstreeks verbinding maken met YouTube, maar als u YouTube op uw telefoon of tablet laadt en via Bluetooth verbindt met de Echo, speelt de Echo de audio af.

Kan ik de Echo van Amazon als mijn wekker gebruiken?

Dat kan je zeker. Amazon Echo werkt ook als een timer, wat ook van pas kan komen tijdens het koken. Er zijn een aantal tonen om uit te kiezen in de  app. Je kunt de stemmen van sommige beroemdheden kiezen, waaronder Alec Baldwin en Dan Marino, als je alarmgeluid. Bovendien kun je vragen om je wakker te maken met de muziek van je keuze. Zeg gewoon zoiets als “maak me wakker om 8 uur ’s ochtends met 80s muziek.” 

Amazon echo nederland

Kan Amazon Echo bellen?

Bellen met de Amazon Echo kan, nadat je toegang hebt gegeven tot je contacten en je telefoonnummer hebt geverifieerd in de app, vraag je om een ​​contact op naam te bellen of een willekeurig telefoonnummer te bellen. U kunt een ander compatibel Echo-apparaat van Amazon of een mobiele of vaste telefoon bellen.

Amazon Echo Show (2e generatie) 

De Echo Show en Echo Spot kunnen ook videogesprekken voeren naar andere compatibele Echo-apparaten of de app. De video-oproep van het apparaat is standaard (als u iemand belt met een Echo Spot-, Echo Show- of app), maar u kunt video uitschakelen door ‘Video uit’ te zeggen of door op de videoknop te tikken nadat uw oproep is gestart. En met de “Drop In” -functie van de Echo Spot kunt u, praten met andere echospots of echo shows.

Amazon Echo speaker in Nederland – NL

De Amazon Echo speakers kan je in Nederland alleen kopen in landen waar Amazon actief is, dus nog niet op Amazon.nl (enkel boeken):

  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Engeland
  • VS
  • UK

Voor lange tijd werden deze speakers niet geleverd in Nederland. Tegenwoordig is dit wel mogelijk. Bij Amazon.de kun je de internationale Amazon Echo versie kopen en binnen twee dagen bij je thuis laten afleveren in Nederland. 

Dit zijn de populairste modellen: 

Wat kan je vanuit Nederland met Amazon Echo?

De app van Alexa kan je vinden in de Nederlandse App store. Je hoeft dus geen buitenlandse apps meer te gebruiken voor de speaker werkt. Nederlands wordt als taal nog niet ondersteund dus de voertaal is Engels. De Nederlandse taal zal er nog wel gaan komen, maar over een paar jaar. Jouw vragen zul je dus voorlopig in het Engels moeten stellen. Voor meer vragen over het kopen van de Amazon Echo of andere vragen kan je altijd mailen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl

Direct naar Amazon.nl