Amazon Echo dot

De amazon Echo dot, lees in dit blog alles wat u moet weten over deze compacte slimme luidspreker van Amazon, voor je het product gaat kopen in Nederland.

Wat is de Amazon Echo dot ? (korte versie) 

Net als de originele Amazon Echo, is de Echo Dot een spraakgestuurde slimme luidspreker die een kunstmatig intelligente persoonlijke assistent genaamd Alexa gebruikt om een ​​breed scala aan activiteiten uit te voeren. Alexa kan muziek spelen, alarmen instellen, andere ‘slimme’ apparaten in huis bedienen, games spelen en vragen beantwoorden door te zoeken naar informatie op internet, om maar een paar van de vaardigheden te noemen van de Amazon Echo Dot. Er zijn nu drie generaties modellen uitgebracht, inmiddels zijn we bij de derde generatie:

Wat is de Amazon Echo Dot (lange versie)

De Amazon Echo Dot is een hockey puckvormige slimme luidspreker en een compactere versie van de originele Amazon Echo. U kunt spraakopdrachten op een Amazon Echo Dot gebruiken via een persoonlijke assistent van Alexa om vragen te beantwoorden, nieuws te spelen, muziek af te spelen en zo zijn er nog honderden mogelijkheden. 

De Amazon Echo Dot heeft alle vaardigheden van de originele Echo en kan worden gebruikt in plaats van aanvulling op een andere slimme Echo-luidspreker in een huis met meerdere kamers.

Het heeft een paar knoppen aan de bovenkant die het volume regelen, de luidspreker dempen en het apparaat activeren om te luisteren naar een vraag of opdracht (hoewel je de stip niet hoeft aan te raken om het te gebruiken; De Amazon Echo dot is ontworpen om voornamelijk te reageren op spraakcommando’s.

Meer informatie over de Amazon Echo Dot 

amazon echo dot

Hoe de Amazon Echo Dot verschilt van andere Echo-apparaten

De Amazon Echo Dot verschilt in de eerste plaats van de Echo doordat het de grote luidspreker mist die het grootste deel van de originele Echo-cilinder in beslag neemt. Het heeft een veel kleinere luidspreker met iets mindere kwaliteit. Maar het kan eenvoudig worden aangesloten op een externe luidspreker, hetzij via een standaard audiokabel of via Bluetooth. De originele Echo kan niet worden aangesloten op een externe luidspreker.

Anders is de Dot identiek aan de Echo – hij kan alle functies van elk ander lid van de Amazon Echo-familie uitvoeren. De persoonlijke assistent van Alexa werkt hetzelfde en kan gebruikmaken van dezelfde bibliotheek met vaardigheden en activiteiten.

Als je al een soort Echo-product hebt en extra luidsprekers voor andere kamers in je huis wilt, kun je mixen en matchen. Een Amazon Echo Dot kan in een huishouden werken met andere Amazon Echo en Echo Dot-luidsprekers.

Hoewel Amazon Echo dot en andere producten geen informatie van het ene apparaat naar het andere kunnen ‘overhandigen’ en zich niet bewust zijn van elkaar in hetzelfde huis, hebben ze wel microfoontechnologie die ervoor zorgt dat de dichtstbijzijnde Echo spraakopdrachten ontvangt en er op reageert – handig als u meerdere Echo-producten in een klein huis of appartement heeft.

Andere luidsprekers in de Amazon Echo-familie

Amazon heeft de afgelopen jaren de omvang van de Amazon Echo dot productfamilie uitgebreid. Hieronder een overzicht van de modellen die mensen het meest kopen / hebben gekocht: 

Amazon Echo Dot 3rd generation

Nu bij de derde generatie, heeft de Amazon Echo Dot een krachtigere luidspreker (tot 70% luider dan de tweede generatie) en hetzelfde aantrekkelijke ontwerp dat overal in de Echo-familie wordt gezien. Het is beschikbaar in vier kleuren, inclusief de nieuwe Plum-versie.

Amazon Echo dot & Alexa

De Echo Dot gebruikt de Alexa Voice Service om gebruikers alles te bieden, van het afspelen van muziek tot het laatste nieuws, en zelfs bediening van smart home-apparaten (indien compatibel). Alexa is ook slim genoeg om erachter te komen bij welke Echo je het dichtst bij staat (als je er meer dan één hebt) en reageert alleen vanuit die Amazon Echo dot, ondanks dat je op meerdere luidsprekers wordt gehoord.

amazon echo dot nederland

Amazon Echo Dot 3 – derde generatie

De Amazon Echo Dot 3 heeft ook Bluetooth waarmee je muziek van je telefoon kunt streamen of verbinden met een Bluetooth-luidspreker die Alexa-functionaliteit biedt aan bijvoorbeeld de hoogwaardige Kef Muo Bluetooth-luidspreker. Hiermee kunt u ook muziek afspelen van services zoals Spotify, Prime Music en Pandora zonder dat u een computer of smartphone nodig hebt.

Meer informatie over de Amazon Echo dot 3

Amazon Echo dot met klok

In september 2019 heeft Amazon een nieuwe versie toegevoegd, de Echo Dot met klok. Dit model heeft een klokdisplay verborgen achter de stof. Naast de tijd kan dit ook gebruiken voor het aftellen van een timer en andere gegevens weergeven. 

Amazon Echo dot in Nederland

De Amazon Echo dot is vanuit Nederland enkel verkrijgbaar in Amazon actieve landen (zie opsomming hieronder). Nog niet te koop op Amazon.nl (vooralsnog alleen boeken):

  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Engeland
  • VS
  • UK

Voor een lange tijd kon je dit product niet geleverd krijgen in Nederland. Nu is dit wel mogelijk. Bij Amazon.de kun je de internationale Amazon Echo Dot versie kopen. Deze is gemiddeld binnen 2 dagen bij jou thuis op de mat in Nederland. 

Wat kan je met de Amazon Echo Dot in Nederland?

Tegenwoordig kan je de Alexa-app vinden in de Nederlandse App store. Je hoeft dus nooit meer buitenlandse apps  te gebruiken om de Amazon Echo Dot te laten werken. Nederlands wordt helaas als taal nog niet ondersteund. Engels wel. Implementatie van de Nederlandse taal zal er in de toekomst nog wel gaan komen. 

Meer vragen over het kopen van de Amazon Echo dot? Mail naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl.