Amazon fire TV

Amazon Fire TV: wat is het en hoe werkt het? Is dit beschikbaar in Nederland? Je leest het allemaal in dit blog 

De Amazon Fire TV is een streaming mediaspeler, wat betekent dat je video’s op je tv kunt bekijken, naar muziek kunt luisteren, games kunt spelen en andere soorten apps van internet kunt gebruiken.

Modellen Amazon fire TV

De Amazon Fire TV is verkrijgbaar in drie modellen: de Fire TV Stick, die 1080p video en Dolby Audio ondersteunt; de Fire TV Stick 4K, die 4K- en HDR-video ondersteunt en een verbeterde afstandsbediening bevat; en de Fire TV Cube, een soort combinatie Fire TV / Echo-apparaat die je volledig via spraak kunt bedienen.

Om een ​​van de modellen in te stellen, sluit u deze eenvoudig aan op een HDMI-poort op uw tv en gebruikt u de meegeleverde afstandsbediening om de instructies op het scherm te volgen om verbinding te maken met internet en de gewenste apps te selecteren.

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de drie Amazon Fire TV-modellen. De Fire TV Stick 4K en de Fire TV Cube ondersteunen beide 4K Ultra HD en HDR-video en Dolby Atmos-audio. Alle modellen ondersteunen 1080p HD-resolutie en Dolby Audio.

De twee Amazon Fire TV Stick-modellen worden rechtstreeks op een HDMI-poort op uw tv aangesloten en de stroom wordt geleverd via een USB-kabel die u kunt aansluiten op een USB-poort op uw tv of op de muur met de meegeleverde adapter. De Fire TV Cube wordt op uw tv aangesloten met een afzonderlijke HDMI-kabel (afzonderlijk verkrijgbaar)

Alle apparaten worden geleverd met een afstandsbediening met Alexa, maar met de 4K Stick en Cube-afstandsbedieningen kunt u ook bepaalde functies (bijv. Aan / uit, volume) voor uw tv of andere apparaten (ontvanger, soundbar, etc.) bedienen

De Fire TV Cube bevat ook een microfoon zodat je hem alleen met je stem kunt bedienen, zoals een kruising tussen een Fire TV en een Echo.

Vergelijk de volledige technische specificaties van elk model bij Amazon. >>

amazon fire tv

Wat kunt u doen met een Amazon Fire TV?

De Amazon Fire TV heeft duizenden apps waarmee je streaming video’s kunt bekijken, naar muziek kunt luisteren, games kunt spelen en meer op je tv.

Bekijk streaming video’s

Vanzelfsprekend is de Amazon  Fire TV zeer nauw geïntegreerd met Amazon’s eigen streaming video-service. Maar er zijn tal van andere contentproviders die je kunt bekijken, waaronder de meest populaire: Netflix, Hulu, HBO GO / NOW, Sling TV, Playstation VUE, ESPN, Disney, PBS en History. Het heeft geen apps voor Apple iTunes of Google Play-video’s.

BELANGRIJK: het kopen van een Amazon Fire TV geeft u geen toegang tot de inhoud die u erop kunt bekijken, net zoals het kopen van een TV u geen toegang geeft tot kabel-tv-shows. U moet een account hebben bij elke streamingdienst die de inhoud levert (sommige gratis, sommige betaald) en / of een abonnement nemen op een kabel- / satellietpakket dat u toestemming geeft voor toegang tot shows van specifieke netwerken via de Amazon Fire TV.

Als u bijvoorbeeld voor HBO betaalt via uw kabelaanbieder, kunt u de HBO GO-app gebruiken om hun shows gratis te streamen met de aanmeldingsgegevens van uw kabelbedrijf. Als je geen kabel hebt of als je pakket geen HBO bevat, kun je de zelfstandige HBO NU-service kopen en die app gebruiken om hun shows te bekijken. Wanneer u een app als ‘gratis’ ziet op de Amazon Fire TV-interface of de Amazon-website, betekent dit dat er geen kosten zijn om de app zelf op uw speler te installeren. 

Luister naar streaming audio

De Amazon Fire TV ondersteunt ook veel muziek- en audio-apps, waaronder hun eigen Amazon Music- en Audible-services, evenals Pandora, Spotify, iHeart Radio en Sirius XM.

Spellen spelen

Er zijn gratis en betaalde games beschikbaar voor beide apparaten, waaronder zeer populaire games zoals Crossy Road, Candy Crush Saga en Minecraft. Je kunt ook een afzonderlijke gamecontroller kopen voor gebruik met games waarvoor je er een nodig hebt.

Informatie krijgen

Alle modellen van de Amazon Fire TV worden geleverd met Alexa, de spraakgestuurde, kunstmatige intelligentiesoftware van Amazon. Alexa laat u niet alleen zoeken naar inhoud om af te spelen op uw Amazon Fire TV, maar biedt ook nieuwskoppen, weerberichten, sportuitslagen, enz. En beantwoordt verschillende vragen. Alexa is er nog niet in het Nederlands, alleen Engels.

Amazon Fire TV – Welk model? 

Ik denk dat als je nog nooit eerder een streaming mediaspeler hebt gebruikt, de Amazon Fire TV Sticks geweldig zijn om mee te beginnen, omdat je veel waar voor je geld krijgt. De Cube  is bedoeld voor mensen die één apparaat willen hebben om hun speler, tv en andere compatibele apparaten via spraak te bedienen.

amazon fire tv nederland

Aan de slag met de Amazon Fire TV

Het proces voor het instellen van de Amazon Fire TV-modellen is in principe hetzelfde als voor elke streaming mediaspeler:

  • Sluit de Fire TV aan op uw tv en steek hem in. Schakel de invoer van uw tv in op die waarop uw apparaat is aangesloten (HDMI 1, 2 enz.).
  • Verbind de Fire TV met internet. De Fire TV heeft een wizard op het scherm om u door de stappen te leiden om verbinding te maken.
  • Download en installeer de apps die u wilt gebruiken. De Amazon Video- en Music-services zijn vooraf geïnstalleerd op je systeem, inclusief eventuele watchlists en afspeellijsten die je hebt ingesteld, zodat je gewoon je afstandsbediening of Alexa kunt gebruiken om er doorheen te navigeren. Andere populaire apps kunnen ook vooraf zijn geïnstalleerd, maar als dat niet het geval is, kunt u deze krijgen via de scherminterface of de Amazon-website.
  • Meld u aan bij de inhoudproviders waar u accounts hebt. Afhankelijk van de streamingservice, kunt u zich aanmelden met de Fire TV-afstandsbediening met een toetsenbord op het scherm of door een code in te voeren in een webpagina die ze bieden.
  • Opmerking: als u de microfoonknop op uw afstandsbediening gebruikt om Alexa-spraakopdrachten te gebruiken, moet u de knop ingedrukt houden totdat deze een geluid maakt en HOUD het dan ingedrukt terwijl u zegt wat u zoekt of wanneer u een vraag stelt.

Gefeliciteerd. Je bent nu klaar om van je Amazon Fire TV te genieten!

Amazon fire tv in Nederland

Je kan de Amazon fire tv op de Duitse Amazon bestellen vanuit Nederland. De modellen van tegenwoordig zijn alleen nog niet in het Nederlands beschikbaar. Wel in het Engels of Duits. Meer informatie over Amazon fire tv

 

Direct naar Amazon.nl