Amazon Kindle Oasis

De duurste, luxe e-reader van Amazon, de Kindle Oasis (2019 / 2020 / 2021 / 2022), heeft een met een in kleur instelbaar licht dat warmer wordt naarmate de zon ondergaat. In dit blog krijg je een uitgebreide review van dit apparaat. Lees dit daarom eerst voor je het gaat kopen. 

Kindle Oasis in het kort

Het is een klein ding dat een positieve leeservaring biedt. Oasis is eigenlijk hetzelfde als de versie van 2017, maar dan met nieuwe features. Dat is geen slechte zaak want de Kindle Oasis 2017 biedt een heerlijke leeservaring. Als zodanig heeft de nieuwe Kindle Oasis dezelfde aluminium behuizing, een asymmetrisch ontwerp, een vlak scherm en pagina-draai knoppen. Het nieuwe model is eigenlijk 6 gram lichter dan het oude model en 0,1 mm dikker, dit merk je niet. 

Knoppen en Scherm

De knoppen op de Kindle Oasis van Amazon zijn net zo handig en voor velen zullen ze de reden zijn om het te kopen, omdat knoppen voor het omdraaien van pagina’s gewoon beter zijn dan alleen een touchscreen tijdens het lezen. Het scherm is ook zo goed en past zich perfect aan, aan het boek. Het 7-inch display, is helder en een genot om te lezen. De 25-LED lamp valt perfect over de pagina. Instelbaar met automatische helderheid of handmatige bediening. De warm lichtfunctie verplaatst zich van helder wit naar warm geel in 24 gradaties. 

Net als een smartphone kunt u deze instellen om geleidelijk over te schakelen naar een warmer wit terwijl de zon ondergaat. Daarnaast wordt blauw licht verwijdert om de slaap te vergemakkelijken. Sommigen geven er misschien de voorkeur aan om altijd warmer licht te hebben.

Link naar de Kindle Oasis op Amazon

Specificaties van de Amazon Kindle Oasis

  • Scherm: 7 inch met in kleur instelbaar voorlicht (300ppi)
  • Afmetingen: 159 x 141 x 8,4 mm (3,4 mm op het dunste punt)
  • Gewicht: 188 gram
  • Connectiviteit: wifi, optionele 4G, Bluetooth, microUSB
  • Opslag: 8 of 32 GB
  • Nominale levensduur van de batterij: zes weken lezen 30 minuten per dag
  • Ondersteuning in indeling: Kindle (AZW / AZW3), TXT, PDF, MOBI, PRC, Audible (AAX)
  • De Kindle Oasis is oplaadbaar via stroom 
  • Te koop op Amazon

kindle oasis

Waterbestendig?

De nieuwe Kindle Oasis is waterbestendig volgens IPX8-normen, wat betekent dat hij tot 60 minuten op een diepte van 2 meter in water zal overleven. Per ongeluk dunks in het bad of zwembad moet prima zijn.

Levensduur batterij

Gelukkig is de levensduur van de batterij uitstekend. Deze werkt gedurende zes weken, 30 minuten lezen per dag bij helderheidsniveau 13 ingesteld. Opladen van de Kindle Oasis van Amazon duurt ongeveer drie uur met een 5W USB-lader, of iets sneller met een betere oplader. 

Behuizing 

De behuizing klikt vast aan de zijkanten van de Kindle Oasis en bedekt de gehele voor- en achterkant, waardoor de zijkanten zichtbaar blijven voor de microUSB-aansluiting en de aan / uit-knop. 

Softwarefuncties Kindle Oasis 2019/2020 / 2021 / 2022

De Kindle-software van Amazon is nog steeds perfect voor het lezen van een boek. Er zijn tal van aanpassingsopties voor opmaak, waaronder negen lettertypen, een schaal van lettergrootte, verschillende niveaus van vetheid, pagina-afstand, marges en aanpassing van de uitlijning en nieuwe thema’s. U kunt zelfs uw eigen thema’s maken en de lettergrootte meteen wijzigen.

Het woordenboek van Amazon, Wikipedia en het zoeksysteem blijven uitstekend voor het opzoeken van onbekende woorden, concepten of karakters. Dit zal in 2022 alleen maar beter worden. Het instellingspaneel maakt het instellen van de helderheid eenvoudig, terwijl geïntegreerde Goodreads (populaire boeken), Audible voor audioboeken en de Kindle Store het vinden en downloaden van uw volgende boek gemakkelijk maken. Ook in 2022 is deze store weer uitgebreid met tienduizenden boeken. Kortom, qua softwarefuncties scoort de Kindle Oasis van Amazon hoog. 

Vonnis Amazon kindle oasis review 

De Amazon Kindle Oasis is niet veel veranderd, gekeken naar de nieuwste editie. Wat een kleine verandering lijkt te zijn – de mogelijkheid om de kleur van het voorlicht van koud naar warm wit te verschuiven – maakt een verrassend, positief verschil voor de leeservaring. Naast dit voordeel was het natuurlijk al het beste apparaat om een boek op te lezen. Als we een cijfer zouden geven voor deze review aan de hand van sterren van 1 tot 5. Zouden we 4.5 ster geven. Zeker aan te raden om te kopen, als je een e-reader zoekt, is dit een van de beste die momenteel beschikbaar is. 

Voordelen Oasis: lange batterijduur, licht, gemakkelijk vast te houden, uitstekend scherm, automatische helderheid en kleur frontlight, knoppen, luxueus gevoel, waterbestendig

Nadelen Oasis: hogere prijsklasse om in te kopen, hoes niet inbegrepen, geen ondersteuning voor audioboeken van derden

Link naar de Kindle Oasis op Amazon