is Amazon betrouwbaar

Is Amazon betrouwbaar, het antwoord geven we je in dit blog. We kijken naar verschillende facetten van betrouwbaarheid, zoals de verkoper, het platform en meer belangrijke onderdelen.

Amazon veiligheid en betrouwbaarheid

Is Amazon betrouwbaar om te betalen? Ja, het platform is even veilig als elke andere grote e-commerce site. Het beschermt jouw persoonlijke en financiële informatie en verzendt alles veilig. Noch Amazon noch de gebruikers mogen jouw persoonlijke of financiële informatie buiten de Amazon.nl online marktplaats gebruiken.

Daarnaast zijn er nog enkele maatregelen die ze treffen:

  • Je hoeft nooit iets van Amazon of een van de aan haar gelieerde bedrijven te kopen. 
  • Je kan je op elk gewenst moment afmelden voor alle e-mails die Amazon.nl naar je stuurt, hetzij namens zichzelf of zijn partner verkopers. 
  • Het bedrijf beschermt je in contacten met externe verkopers op haar website. Mocht je ooit een geschil met iemand anders over iets dat zij jou Amazon hebben verkocht, kan je een garantie krijgen. 

Je kan wel stellen dat Amazon betrouwbaar is dus 

Bestellingen afleveren 

Daarnaast is Amazon erg betrouwbaar in het afleveren van bestellingen. Producten ontvang je doorgaans binnen 1 tot 4 werkdagen (afhankelijk van de verzendsnelheid). 

Verkopers van derden verzenden uw artikelen doorgaans binnen 2 werkdagen nadat jij je bestelling hebt geplaatst. Afhankelijk van waar je woont, de verzendsnelheid die je kiest en of de verkoper via Amazon of een andere gewone koeriersdienst verzendt, kunnen de levertijden sterk schommelen. 

Dit is waarom het belangrijk is om het verzendbeleid en beoordelingen van externe verkopers te controleren om een ​​idee te krijgen of ze betrouwbaar zijn of niet. Overweeg ook om rechtstreeks contact met hen op te nemen om eventuele zorgen die u hebt met het tijdig ontvangen van uw spullen te bespreken. 

Is Amazon betrouwbaar

Klantenservice van Amazon betrouwbaar? 

De klantenservice van Amazon is ook erg betrouwbaar. Amazon neemt namelijk een meer praktische benadering van klantenservice aan dan zijn grootste concurrent eBay.com. Dus als je ooit een probleem hebt met een van jouw bestellingen, staat de klantenservice voor je klaar. 

Amazon.nl verkopers betrouwbaar? 

Hoe weet ik of een verkoper van Amazon.nl betrouwbaar is? Een Amazon-verkoper is over het algemeen betrouwbaar als deze een hoge sterbeoordeling heeft en tegelijkertijd een aanzienlijk aantal beoordelingen heeft. Amazon kan je ook laten zien hoeveel vragen van klanten een verkoper heeft beantwoord en of deze een best-seller voor de hele site zijn. Klik op de naam van een verkoper om deze informatie te bekijken.

Elke verkoper heeft een profiel, dat je kunt openen door op zijn naam te klikken. Dit staat meestal bovenaan een van de producten die ze verkopen, gemarkeerd in het blauw.

Amazon betrouwbaar – Het verkopersprofiel

Veel van de informatie die je nodig hebt om de betrouwbaarheid van een verkoper te helpen bepalen, is voorhanden als je door een product bladert. Het aantal sterren dat is ingevuld onder de naam van het product is een waardering van de 5 mogelijke sterren; Over het algemeen geldt: hoe meer sterren, hoe beter. Je kan jouw muiscursor zelfs over de sterren bewegen om een ​​gedetailleerd overzicht te zien van het aantal beoordelaars dat het huidige product elke sterbeoordeling heeft gegeven, zodat je beter kunt uitleggen hoe het gemiddelde is berekend. Als je snel naar de beoordelingenpagina van het product wilt gaan, klik je op alle geverifieerde inkooprecensies weergeven. Kortom, allerlei checks die je kan doen op te kijken of het Amazon.nl verkopersprofiel betrouwbaar is. 

Is amazon betrouwbaar

Amazon betrouwbaar – verkopersbeoordelingen

Wanneer je het profiel van een verkoper bekijkt, blader dan door de klantbeoordelingen om te bepalen of de verkoper betrouwbaar is en of je een kwaliteitsproduct verkoopt. Klik op een ster om alle beoordelingen van die categorie te zien en zorg ervoor dat je zowel positieve als negatieve recensies leest. Het is ook erg belangrijk om altijd recente beoordelingen te lezen, omdat de kwaliteit in de loop van de tijd kan veranderen. Recensies gegeven in de afgelopen 3-6 maanden zullen nauwkeuriger zijn dan beoordelingen van vijf jaar geleden.

Je kan ook de menu’s bovenaan het beoordelingsscherm gebruiken om beoordelingen te sorteren en te filteren. Klik op het vervolgkeuzemenu met het label ‘Sorteren op’ en kies ervoor om recensies te sorteren op beste of Meest recente (betrouwbaarheidsindicatoren). Je kan ook klikken op de vervolgkeuzemenu’s naast ‘Filteren op’ om alleen beoordelingen van geverifieerde aankopen te tonen (dit zijn alleen beoordelingen die zijn geschreven door mensen die het product van deze verkoper via de online marktplaats hebben gekocht), of  sorteren op een bepaalde algemene sterbeoordeling. 

Kortom, genoeg mogelijkheden om te checken of een verkoper op Amazon betrouwbaar is.

Is bestellen op Amazon.nl betrouwbaar

Om terug te komen op de hoofdvraag van dit blog, is bestellen op Amazon.nl betrouwbaar. Ja dit is het zeker. Mocht je nog vragen hebben voor je producten wil bestellen, kan je altijd mailen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl