Amazon Alexa

In dit blog over Amazon Alexa vertellen we je alles wat je moet weten. Waar komt Alexa vandaag? Hoe werkt het? Wat kan je er allemaal mee? Hoe zit het in Nederland met de Nederlandse taal / dutch language? Waar kopen? 

Alexa van Amazon – De naam 

Je hebt waarschijnlijk de naam “Alexa” gehoord, weet je, de naam die je roept als je wilt communiceren met de virtuele assistent van Amazon? Wel, op voorwaarde dat je een Echo of een ander apparaat met Alexa hebt.

Alexa, De assistent van Amazon, is een vrouwenstem die op een conversatieve manier tegen je praat, klaar om je te helpen met veel taken. Ze is geïntegreerd in verschillende producten van het bedrijf en begint haar weg steeds meer te vinden naar nieuwe apparaten, zoals GE-lampen en de Sonos One-luidspreker.

Amazon begint Alexa ook te gebruiken in wearables, koptelefoons, speakers en allerlei andere gadgets. Alexa kan verschillende eenvoudige taken uitvoeren, zoals het afspelen van muziek, maar je kunt ook Alexa in je smart home gebruiken om de lichten te dimmen, de deuren te vergrendelen, de thermostaat aan te passen en andere smart home-apparaten te bedienen. Echt een product voor de toekomst dus. 

Hoewel “Alexa” synoniem is geworden met producten zoals de Echo, kun je niet echt een “Alexa” kopen op Amazon. Net zoals je een iPhone met “Siri” erop kunt kopen, maar je kunt niet een ” Siri kopen. ”Je moet een apparaat hebben met ingebouwde spraakassistent.

Wie of wat is Alexa van Amazon?

Wie of wat is Alexa van Amazon precies? Voor de meeste mensen is het enige dat je echt moet weten over Alexa dat het de naam is van de stem die uit luidsprekers met Alexa komt. In principe is Alexa voor Amazon wat Siri voor Apple is. Alexa is een stem waar je vragen over kunt stellen en antwoorden op kunt krijgen, zoals “wat voor weer is het vandaag in Amsterdam?” Alexa is geïntegreerd in veel van Amazon’s services en kan worden gebruikt met producten zoals:

amazon alexa

Wat is Alexa precies? 

Wanneer u Alexa een vraag stelt, communiceert u met een cloudgebaseerde service. Amazon heeft de Alexa Voice Service (AVS) ontworpen om echte gesprekken na te bootsen, maar je gebruikt eigenlijk intuïtieve spraakopdrachten om deze service specifieke taken te laten uitvoeren. ‘Alexa’ is gewoon het ‘wekwoord’ dat de service waarschuwt om naar uw stem te gaan luisteren. Voor de meeste apparaten hoeft u het alleen maar te zeggen om een ​​antwoord te krijgen.

Zo beschrijft Amazon de Alexa Voice Service op zijn ontwikkelaarspagina:

“De Alexa Voice Service (AVS) is Amazon’s intelligente spraakherkenning en natuurlijke taalbegripservice waarmee u elk verbonden apparaat met een microfoon en luidspreker met spraak kunt inschakelen.”

Hoewel Alexa de officiële naam is voor de stemassistent van Amazon, kun je dit wekwoord wijzigen in ‘Amazon’, ‘Computer’ of ‘Echo’. Dat is een handige functie, vooral als je naam of de naam van je partner of huisgenoot Alexa is. of iets dat vergelijkbaar klinkt.

Waarom Amazon Alexa?

Apple heeft Siri. Google Home heeft de Google Assistent, die tot leven komt wanneer u “OK, Google” zegt. Amazon heeft Alexa. Maar waarom? Volgens David Limp, de Amazon-manager die toezicht hield op de ontwikkeling van de dienst, werd de naam “Alexa” gekozen om een ​​paar redenen. Ten eerste verwijst de naam “Alexa” terug naar de bibliotheek van Alexandrië, die probeerde alle kennis van de wereld te verzamelen. Amazon probeert hetzelfde te doen, daarom is Alexa is altijd aan het leren, maar in theorie zou het een naadloze informatiebron moeten zijn.

Waar kan ik Alexa van Amazon gebruiken?

Om Alexa te gebruiken, hebt u een apparaat nodig dat de spraaktechnologie integreert. Dit betekent meestal een Amazon-apparaat, zoals een Echo, Echo Dot of Echo Show, maar deze cloudgebaseerde persoonlijke stemassistent is ook geïntegreerd in de Echo Auto en met sommige systemen van derden. Apparaten zoals de Fire TV zijn ook compatibel met Alexa, net als sommige apparaten van derden: de Ecobee Switch + lichtschakelaar, de LG InstaView-koelkast en de eerder genoemde Sonos One-luidspreker.

Alexa is ook het centrum geworden van veel smart-home-systemen, waaronder Wink, SmartThings en de Logitech Harmony. Je kunt ook de spraakassistent gebruiken om je smart home stukje bij beetje te bouwen, omdat Alexa ook kan koppelen met hubloze apparaten zoals WeMo-schakelaars en Nest-thermostaten.

Hier is een lijst met smart-home-apparaten op Amazon die compatibel zijn met Alexa.

amazon alexa nederland

Nieuwe opties Amazon Alexa 

Amazon voegt vrijwel elke dag nieuwe mogelijkheden toe aan Alexa, met meer vaardigheden en apparaatcompatibiliteit. Amazon begint vanaf 2020 functies voor het detecteren van frustraties, zodat Alexa het kan begrijpen en erkennen wanneer je gefrustreerd raakt. Als je meer wilt weten over Amazon Alexa, hoef je alleen maar te vragen: “Alexa, wat is er nieuw bij jou?” En ze deelt het graag. 

Wat kan Amazon Alexa doen?

De lijst met opdrachten die Alexa via apparaten van Amazon kan begrijpen, lijkt dagelijks te groeien. Het aantal taken dat Alexa kan uitvoeren is duidelijk meer dan we in dit artikel kunnen vermelden, maar hier zijn enkele van onze favorieten:

 • Vind recepten en geef u stapsgewijze aanwijzingen met de AllRecipes-vaardigheid.
 • Vertel een Kindle-boek.
 • Download aanvangstijden van films of sportschema’s.
 • Bestel pizza en vind nabijgelegen restaurants.
 • Betaal uw rekeningen met de Capital One-app.
 • Alles online kopen en bestellen
 • Vraag zwangerschap advies.
 • Volg uw Amazon-pakketten naar Nederland toe.
 • Ontvang nieuwsberichten in lange vorm (binnenkort in een nieuwslezer)
 • Laat Alexa je e-mails voorlezen
 • Stel locatiegebaseerde herinneringen in (“Alexa, herinner me eraan de kip te ontdooien als ik thuiskom.”
 • Laat Alexa communiceren met bezoekers via je Amazon Ring Doorbell.

Amazon Alexa in Nederland kopen – Dutch taalingang

Amazon Alexa is verkrijgbaar in Nederland en België via de Duitse Amazon, maar spreekt nog geen Nederlands (dutch). Dit gaat er zeker aankomen in 2023. Vooralsnog zijn onderstaande apparaten het populairst om te kopen in Nederland:

De Duitse Amazon heeft tegenwoordig een Nederlandse / dutch taalingang. Zo kan je snel en eenvoudig bestellen in het Nederlands. 

Alexa Amazon bij ons in Nederland ervaren? (of België) 

Zelf ervaren hoe het is om Alexa Hardware in huis te hebben bij jou in Nederland of België? Hierbij een link naar de overzichtspagina van Alexa producten op Amazon nederland

 

Direct naar Amazon.nl