Amazon Kindle

In dit blog lees je alles over de Amazon Kindle. Lees o.a meer over:

 • De introductie in Nederland
 • De features / Unieke voordelen / mogelijkheden
 • Onze favoriete typen (Paperwhite / Oasis / 2019) 
 • En nog meer handige informatie! 

Introductie Amazon kindle

In 2007 introduceerde Amazon een elektronische boeklezer (e-book), de Kindle genaamd. De Kindle was niet het eerste speciale e-book / ereaderapparaat, maar het had niet echt veel concurrentie – er was geen grote vraag in de markt naar e-book readers vóór de lancering door Amazon van de Kindle. 

Amazon Kindle – Unieke Voordelen 

Amazon Kindle heeft twee duidelijke voordelen ten opzichte van eerdere fabrikanten van e-boeken. De eerste is dat het bedrijf de Kindle heeft ontworpen om naadloos te communiceren met de online winkel van Amazon. Amazon host meer dan een miljoen titels in elektronisch formaat. Omdat de Kindle draadloos is, heb je toegang tot de winkel zonder het apparaat op een computer aan te sluiten. Je kunt een boek kopen of je abonneren op een elektronische versie van een krant op Amazon en het rechtstreeks downloaden naar de Kindle. Het tweede voordeel is dat Amazon een groot klantenbestand heeft. Beide factoren geven de Kindle een voorsprong op de concurrentie.

Amazon kindle

Waarom een Kindle E-reader gebruiken?

Waarom zou u überhaupt een e-book reader willen gebruiken? Een reden is dat een enkele e-book reader vele titels kan bevatten. Het Kindle basismodel van Amazon, kan maximaal 1400 titels (boeken, kranten, tijdschriften en blogs) in zijn geheugen opslaan [bron: Amazon]. 

De nieuwere modellen bieden ook WiFi-connectiviteit. De oorspronkelijke Amazon Kindle had een poort waarmee gebruikers titels op een geheugenkaart konden opslaan, waardoor de capaciteit van het apparaat werd uitgebreid, wat aantrekkelijk was voor mensen die graag een elektronische bibliotheek hebben die weinig fysieke ruimte in beslag neemt. 

De modellen die vandaag beschikbaar zijn, hebben geen kaartsleuven, maar de beschikbare Kindle-modellen worden geleverd met 2 of 4 gigabyte opslagruimte, en Amazon bewaart ook uw hele bibliotheek in de cloud, zodat u naar wens titels kunt verwijderen en opnieuw kunt downloaden om ze te ordenen en op te slaan ruimte.

De geheugencapaciteit van de Kindle maakt het ook erg handig voor reizigers. Met een ereader hoef je je geen zorgen te maken over het inpakken van zware boeken in je bagage om je bezig te houden voor je hele reis. Een enkele Kindle kan meer dan genoeg titels bevatten om je te helpen. En als je besluit dat je halverwege je reis iets heel anders wilt kun je de Kindle altijd gebruiken om toegang te krijgen tot de winkel van Amazon en koop een nieuw boek.

Handige functies Amazon Kindle ereader

De Amazon Kindle ereader heeft ook verschillende functies die je misschien handig vindt tijdens het lezen. U kunt een bladwijzer maken voor een pagina, een selectie tekst markeren of zelfs notities typen terwijl u leest. Met deze functies kan de Kindle hardcopy-studieboeken in de toekomst vervangen, iets dat veel studenten waarschijnlijk zouden verwelkomen. Hoewel ze aan het einde van een semester niet langer een gebruikt exemplaar van een leerboek zouden kunnen verkopen, hoeven ze ook niet rond een rugzak met stevige boeken te sjouwen. Je hoeft enkel de ereader mee te nemen. 

amazon kindle paperwhite

Belangrijkste voordelen en kenmerken van een Amazon Kindle:

Alle belangrijke features van de Amazon Kindle: 

 • Slaat maximaal 1.400 boeken op.
 • Dankzij het speciale scherm met hoog contrast kunt u lezen in fel zonlicht zonder verblinding.
 • Duidelijke tekst en lettertypen en een scherpe weergave – wat u ziet lijkt op een boekpagina.
 • Verstelbare tekstgrootte.
 • Ingebouwde WiFi- of 3G-verbinding.
 • Batterijlevensduur of minimaal een maand als wifi is uitgeschakeld.
 • Pagina-omdraaifunctie zodat je het gevoel hebt dat je een echt boek leest.
 • Integreert met Facebook en Twitter en maakt zoeken op Wikipedia mogelijk.
 • Warmt nooit op als een laptop.
 • Boeken kunnen worden gecategoriseerd of opgeslagen als collecties.
 • Automatische archiveringsfunctie: u kunt boeken verwijderen en ze een andere keer downloaden.
 • Scherm kan worden gedraaid voor betere weergave van afbeeldingen, diagrammen, kaarten, enz.
 • Ook in staat om kranten, tijdschriften en webpagina’s te lezen.
 • Ingebouwd toetsenbord voor zoeken in een boek, een bibliotheek of online.
 • U kunt uw eigen annotaties toevoegen aan de tekst.
 • Automatische bladwijzer.
 • Ingebouwde Oxford English Dictionary.
 • Wachtwoord beveiliging.

Kortom, veel mogelijkheden met de Amazon Kindle. 

Onze favorieten in Nederland (NL) 

Amazon Kindle kopen in Nederland? Dat is vanaf maart 2020 mogelijk op Amazon.nl. Binnen 2 werkdagen is het bestelde product zo alsnog bij jou thuis in NL.  

Hier zijn onze favorieten. Amazon heeft in 2019 twee nieuwe Kindles geïntroduceerd. Net als alle voorgaande Kindles krijgen ze allebei meer dan een maand batterijlevensduur per lading en kunnen ze duizenden boeken bevatten. 

Amazon Kindle (2019)

Optie 1 om te kopen is de Amazon Kindle 2019. Als u op zoek bent naar een e-boeklezer, heeft deze alle essentiële functies. Je kon nauwelijks het verschil zien tussen deze Amazon Kindle en papier. Dit model heeft een 6-inch touchscreen om te lezen en het licht op zodat je in het donker kunt lezen. Een primeur voor een Kindle in deze prijsklasse. .

Het kan ook audioboeken naar hoofdtelefoons streamen via Bluetooth, maar de opslag is beperkt tot 4 gigabytes (ongeveer 4.000 megabytes). Ter  vergelijking, een uur audio neemt ongeveer 30 megabytes in beslag, dus waarschijnlijk passen een tiental audioboeken. Net als de meeste e-boeklezers gaat de batterij ongeveer drie tot zes weken mee, afhankelijk van hoeveel u leest.

Link naar de Kindle 2019 op Amazon

Amazon Kindle Paperwhite

Optie 2, de Amazon Kindle Paperwhite 2018 is een upgrade die je moet overwegen om te kopen. Een prijsklasse hoger, maar  wel mogelijkheid om te lezen in het zwembad, strand en bad zonder angst. Het display is vlak en het apparaat heeft de classificatie IPX8, wat betekent dat de Paperwhite twee uur in 2 meter water kan liggen. 

Het touchscreen van de Paperwhite is aanzienlijk duidelijker (300 pixels per inch voor deze versie versus 167 voor de standaard) en gelijkmatiger oplicht. Dit type wordt geleverd met 8 of 32 gigabyte opslag – meer is beter als je een audioboek verzameling hebt, omdat ze ongeveer 0,03 gigabyte ruimte per uur bevatten. De batterij gaat ook weken mee.

Link naar de Kindle Paperwhite op Amazon

Amazon Kindle Oasis (2019)

De Amazon Kindle Oasis is duurder dan twee Kindle Paperwhites – maar het is een absoluut genot om te mogen gebruiken. De 2019-versie heeft 25 LED-lampen om het scherm gelijkmatig te laten gloeien (het dubbele van de vorige versie), en je kunt het aanpassen om een ​​aangenamere, warmoranje gloed af te geven. Het is meer papierachtig dan de Paperwhite.

Pagina’s draaien gaat sneller bij de Oasis dankzij een snellere processor, en het heeft een groter 7-inch touchscreen met een aluminium ontwerp en fysieke knoppen om de pagina’s om te slaan. Deze maken het ideaal voor lezen met één hand. Het verlichte display ziet er ook een beetje natuurlijker uit en past automatisch de helderheid aan. 

Wij vinden de Oasis versie nog steeds mooier dan een Paperwhite en daarom het overwegen waard om te kopen. 

Link naar de Kindle Oasis op Amazon

amazon kindle kopen

Meer informatie? 

Meer vragen over de Amazon Kindle of bestellen vanuit Nederland? Stuur een e-mail naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl. Shop nu op Amazon.nl en bestel eenvoudig vanuit Nederland.