Amazon seller central

Amazon seller central is ook in Nederland groeiende. Wat dit precies is, wat de kenmerken hiervan zijn en hoe jij een account kunt aanmaken / verkoper kan worden, lees je in dit blog. 

Wat is de Amazon seller central? 

Amazon Seller Central is de webinterface die door merken en handelaren wordt gebruikt om hun producten rechtstreeks op de markt te brengen en te verkopen aan klanten van Amazon. Als jij een Seller Central account hebt, wordt je beschouwd als een marktplaats of een externe verkoper.

Als marktplaatsverkoper heb je twee opties voor het uitvoeren van bestellingen die je van Amazon-klanten ontvangt. U kunt de verzending, klantenservice en retourzendingen voor elke individuele bestelling zelf afhandelen of u kunt Amazon toestaan dit voor u te regelen door uw producten in te schrijven voor het Fulfilled by Amazon- of “FBA” -programma.

Kenmerken Amazon seller central

  • Open voor iedereen
  • Verkoop rechtstreeks aan klanten van Amazon
  • Flexibele logistieke opties
  • Snelle betalingsvoorwaarden
  • Merk bepaalt de detailhandelsprijs
  • Beperkte advertentiemogelijkheden
  • Complex verkoopproces
  • Verbeterde merkinhoud

amazon seller central

Amazon Seller Central voordelen 

Analytics

Amazon Seller Central biedt u kosteloos aanzienlijke hoeveelheden consumentengegevens. Als verkoper heb je toegang tot Amazon-klantgegevens die voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt. Hoewel het ten strengste verboden is om te remarketen naar de klanten van Amazon, kunnen die gegevens worden gebruikt om beter te begrijpen wie welke producten koopt en waar.

Prijscontrole

Als verkoper heb je de mogelijkheid om de retailprijzen te bepalen, zodat je de retailprijzen voor andere kanaalpartners kunt handhaven. Ook kan je automatisch de prijzen van uw concurrent aanpassen om concurrerend te blijven.

Beheer

Vaak ontdekken fabrikanten dat hun detailhandelpartners en / of onbekende externe verkopers zonder toestemming bundels of oudere versies van hun producten aanbieden en verkopen. Deze vermeldingen hebben doorgaans beperkte inhoud en afbeeldingen. De enige manier om deze ongeautoriseerde vermeldingen te beheren, is via een Seller Central account dat is ingeschreven voor het merkregistratieprogramma van Amazon.

Amazon Seller Central nadelen

Fulfilment kosten 

Vaak beperken de verzend- en / of uitvoeringskosten uw vermogen om goedkope artikelen op Amazon te verkopen. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, is de minimale uitvoeringsvergoeding voor niet-media FBA-items $ 2,41, exclusief de commissie van Amazon.

Lagere verkoop

Studies hebben aangetoond dat items die “worden verzonden vanuit en verkocht door Amazon.com” consequent beter verkopen dan producten die worden aangeboden via FBA of “verzonden en verkocht door 3P-verkoper”. Ook als andere 3P-verkopers via FBA aan u zouden verkopen, een aanzienlijk percentage van de verkoop zou aan die verkopers verloren gaan. Dit is vooral van cruciaal belang als u de Amazon-tool voor gesponsorde productadvertenties probeert te gebruiken. Uw advertenties worden alleen weergegeven als u de verkoper bent in het koopvak.

Amazon seller central account aanmaken?

Wil je zelf aan de slag met een eigen Amazon seller central account? Aanmaken in Nederland is erg simpel. Volg deze link om een account aan te maken voor Amazon Nederland en begin vandaag nog met verkopen op dit populaire platform. 

Voor andere gerelateerde vragen aan Amazon Nederland kan je altijd mailen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl