Amazon Smile

Hoe werkt Amazon Smile en moet je het gebruiken? Daarover informeer ik je in dit blog.

Wat is Amazon Smile?

Amazon Smile biedt dezelfde items, prijzen en voordelen van zijn zusterwebsite Amazon, maar met één duidelijk verschil. Wanneer gebruikers winkelen op Amazon Smile, draagt de detailhandelaar 0,5% van de in aanmerking komende aankopen bij aan het goede doel van uw keuze. Voor  Amazon-gebruikers is dit extra voordeel een geweldige manier om wat terug te geven aan goede doelen. 

Amazon Smile – korte uitleg 

Het enige dat gebruikers hoeven te doen, is de Amazon smile website bezoeken om 0,5% van hun in aanmerking komende aankoop te verdienen voor jouw favoriete non-profitorganisatie of goede doel.

Amazon Smile – uitgebreide uitleg 

Amazon Smile kan een beetje verwarrend zijn voor nieuwe gebruikers. Hier volgen enkele dingen die u moet onthouden.

  • Het internetadres is smile.amazon.com of smile.amazon.de Maar het bedrijf gebruikt de term Amazon Smile in de communicatie. 
  • Als je al een Amazon-account hebt, wordt je gevraagd om je aan te melden als je op de Amazon smile website klikt. Als je geen account hebt, moet je er een aanmaken. Het kost niets om een ​​Amazon-account aan te maken.
  • Er zijn wel kosten verbonden aan het aanmaken van een Amazon Prime-account.
  • Eenmaal aangemeld bij Amazon smile, wordt u gevraagd een goed doel te kiezen. U kunt er een kiezen uit de lijst of u kunt een andere typen naar keuze. Er zijn meer dan een miljoen in aanmerking komende goede doelen vermeld.
  • Zodra u een goed deel heeft uitgekozen, wordt een percentage van uw aankoopprijs op veel, maar niet alle, items gedoneerd aan het goede doel van uw keuze.1
  • Je moet onthouden dat je elke keer dat je winkelt naar Amazon smile moet gaan om dit allemaal te laten werken. Overweeg dus om een ​​bladwijzer voor de site te maken.

amazon smile

Is mijn goede doel aangesloten?

Als u zich afvraagt ​​of uw favoriete organisatie is geregistreerd bij Amazon Smile, kunt u contact opnemen via e-mail of sociale media voordat u ze selecteert in de liefdadigheidslijst. Amazon Smile zal die organisatie vervolgens ook laten weten dat ze zich moeten registreren om donaties te ontvangen van uw in aanmerking komende aankopen zodra u ze in uw account heeft geselecteerd.

1 organisatie tegelijk steunen

Helaas kan er nu slechts aan één organisatie tegelijk worden bijdragen; de Stichting staat niet toe dat meerdere organisaties op uw Amazon Smile account staan. Maar gelukkig kunt u gemakkelijk een ander goed doel kiezen of tussen verschillende goede doelen wisselen. 

Navigeer altijd naar de Amazon Smile site 

U moet elke keer dat u winkelt controleren of u zich op de Amazon Smile site bevindt. Het is maar al te gemakkelijk om te beginnen met winkelen en dan te beseffen dat je op de hoofdsite bent. Soms vraagt ​​Amazon of je naar Amazon Smile wilt verhuizen, maar die herinnering verschijnt niet consistent.

Amazon Smile in Nederland

Amazon smile is nog niet te gebruiken voor Amazon Nederland. Op dit moment kan je wel de Duitse Amazon Smile gebruiken of de Amerikaanse. Volg de links om op de websites uit te komen. Er is nu nog geen nieuws bekend dat Amazon smile dit of volgend jaar in Nederland gaat komen. We houden het  nieuws in gaten en als er updates zijn, passen we deze pagina direct aan. 

Direct naar Amazon.nl