Amazon België

In dit megablog over Amazon België informeren we je over alle belangrijke zaken die je moet weten voor je iets besteld vanuit België op deze populaire webshop. Ook lees je alles over onze ervaringen met het bestellen op dit platform. 

Bestaat Amazon.be (België)? 

Allereerst, bestaat Amazon.be? Nee Amazon bestaat in België nog niet. Amazon.be zal op den duur wel live komen maar waarschijnlijk pas vanaf 2021 / 2022. Wij hebben daar een mooi alternatief voor gevonden. Zie de volgende alinea. 

Bestellen bij Amazon in België – Geen verzendkosten 

Allereerst een tip om te bestellen bij Amazon vanuit België zonder verzendkosten of invoerrechten te hoeven betalen bij het leveren. Bij iedereen is Amazon.com wel bekend. Toch is het veel slimmer om bij de Nederlandse website jouw bestelling te gaan plaatsen. Hier hoef je voor bestellingen vanaf 29 euro geen kosten voor verzending of leveren te betalen. 

Daarnaast hoef je nooit invoerrechten te betalen. Dit is een kostenpost die je wel kan verwachten als je iets besteld bij de Amerikaanse variant. Kortom, bestellen vanuit België bij Amazon is zo zonder risico op extra kosten. Mocht je niet tevreden zijn over de producten kan je deze gratis terugsturen. 

Amazon belgie

Amazon België  – Verzendkosten onder de 29 euro 

Als je vanuit België bij Amazon besteld, en het bedrag is boven de 29 euro, is verzending gratis. Als je voor minder dan 29 euro besteld, betaal je voor een verzending 3 euro 29. Daar komt vervolgens nog per kilo 50 cent bij het leveren. Voor je afrekent zie je de uiteindelijke kosten voor verzending / shipping. Soms is het voordeliger om iets bij te bestellen zodat je over de 29 euro heen komt in plaats van 4 a 5 euro voor verzending te betalen. 

Uitzondering op deze regel als je besteld op Amazon vanuit Belgie zijn de boeken. Deze worden altijd gratis verzonden. 

Amazon levertijd naar België – Shipping 

Wat is de levertijd na bestellen vanuit België op Amazon? Normaal gesproken heb je een bestelling binnen 3 werkdagen binnen. Als je dus op maandag besteld heb je deze uiterlijk donderdag. Naast standaard levering en shipping kan je ook kiezen voor express levering. Als je voor deze optie kiest, heb je jouw bestelde producten binnen in 1 a 2 werkdagen. 

Betalen op Amazon website 

Betalen op de Amazon website vanuit Belgie kan via de volgende methoden:

  • Creditcard (Visa, MasterCard, American Express)
  • Amazon-cadeaukaart / gift card. De gift card is door Amazon zelf uitgegeven en een handig betaalmiddel. 
  • Girocard
  • P24-bankoverboeking (als je een Poolse bankrekening zou hebben)

Zelf vind ik een betaling via creditcard handig, omdat je aankopen via de creditcardmaatschappij zo extra verzekerd zijn 

Vanuit België kopen bij Amazon – Tips & Tricks 

In het vervolg van dit artikel volgen enkele tips voor het kopen op Amazon vanuit Belgie. Doe er je voordeel mee. 

Amazon producten

Wij raden aan om enkel producten te kopen in Belgie die door Amazon zelf worden verkocht. Deze worden altijd door Amazon zelf verzonden naar jouw adres in België. Zo weet je zeker dat je altijd de beste service en hulp krijgt. Mocht er iets mis gaan staat de klantenservice altijd voor je klaar. 

Amazon Kindle Unlimited

Als je het leuk vind om eBooks te lezen, kan je via Amazon een Kindle Unlimited-Abonnement afsluiten. To krijg je toegang tot een platform van een miljoen boeken, tienduizenden audioboeken en diverse tijdschriften. Een abonnement hierop kost 9 euro 99 per maand. Dit is officieel nog niet in België via Amazon beschikbaar. Maar er is een omweg mogelijk. Als je aan je account een Amerikaans adres toevoegt en als je jouw regio op dat adres instelt, kan het wel. Dot kan je zo regelen:

1: Ga onder een willekeurige pagina op de website naar het donkerblauwe gedeelte
2: Bij ‘Let Us Help You’ staat ‘Manage Your Content and Devices’ > klik hierop
3: Ga daarna naar het tabblad ‘Settings’’
4: Vink bij country / region je nieuwe Amerikaanse adres toe
5: Klik op Opslaan 

Amazon Visa-kaart

Wist je dat Amazon zelf ook een visa kaart heeft. Deze kan het eerste jaar gratis worden uitgetest. Hier krijg je 30 euro tegoed bij en daarnaast kan je punten sparen, die je weer kan inwisselen op de webshop. Het tweede jaar betaal je hier jaarlijks 20 euro voor. De Amazon visa kaart is nog niet beschikbaar in België. 

Verlanglijstje maken

Wij raden altijd aan om als je lekker aan het surfen op Amazon bent, vanuit België, om een verlanglijst te maken. Zo heb je in een handig overzicht alle gewenste producten. Daarnaast kan je zien hoeveel de prijs is gedaald van producten die je op deze lijst hebt gezet, super handig dus. 

Amazon Prime lid in België? 

Als je in België Amazon prime lid bent, raden we aan om niet alleen op ‘primé’ te filteren. Soms kan je beter verzendkosten betalen in plaats van een duurder product aan te schaffen middels Prime. Vergelijk dus altijd beide opties. 

Als jij een proefmaand Prime wil gebruiken, kan je deze ook weer direct opzeggen. Als de maand voorbij is zal Prime dan worden uitgeschakeld. Dit kan je ook voor elke landensite aanvragen. Zo kan je bijvoorbeeld eerst een proefmaand via de Duitse Amazon aanvragen en als deze afloopt bijvoorbeeld voor de Engelse. Mocht er iets fout zijn gegaan bij je annulering van Amazon Prime vanuit België, kan je vaak ook na de eerste maand je abbo annuleren en een refund krijgen voor de periode. Kortom, service staat altijd hoog in het vaandel. 

Amazon.be

Nog meer tips over bestellen bij Amazon vanuit Belgie?

Als je nog meer tips wil over het bestellen bij Amazon vanuit Belgie, kan je terecht in de overige blogs op deze site. Zo hebben we diverse blogs geschreven over de problemen waar mensen tegenaan lopen op deze webshop. Bovendien hebben we product blogs gemaakt over de bestsellers en kan je onder andere meer lezen over de volgende onderwerpen:

Contact vanuit Belgie of belgium? 

Alle blogs op deze website zijn geschreven om jou te helpen met bestellen van producten vanuit België op Amazon. Mocht je vragen hebben kan je altijd contact met ons opnemen door te mailen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl. Ook zijn we benieuwd naar jouw ervaringen met het bestellen vanuit België op de de .nl site met Nederlanse taalingang. 

Amazon.be beschikbaar? 

Veel mensen vragen wanneer Amazon.be live gaat en vragen zich af of deze ook in het Nederlands zal zijn. Dit staat voorlopig nog niet op de planning. In 2020 verschijnt waarschijnlijk de variant van de noorderburen.(daar kun je nu alleen nog boeken op kopen). UPDATE > Amazon.nl is live vanaf maart 2020. Amazon.be  al nog even op zich laten wachten dus. Voor nu raden wij aan om te shoppen op de NL variant. Die heeft een Nederlandse taalingang. Shop nu op Amazon.nl en ontvang je producten in België.