Amazon dropshipping

Dropshipping op Amazon kan een mooie kans zijn om extra producten te verkopen. Er zijn  echter een aantal do’s en don’ts vermeld die u in gedachten moet houden als u van plan bent Amazon Dropshipping te gebruiken. Over deze do’s en don’ts en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan, lees je alles in dit artikel. 

Amazon dropshipping – Do’s 

Er zijn een aantal voorwaarden voor je mag dropshippen op Amazon. Zo moet je altijd:

 • Zelf de verkoper van de producten zijn. 
 • Identificeer uzelf als de verkoper van uw producten op alle pakbonnen en andere informatie die is gedeeld. 
 • Verantwoordelijk zijn voor het accepteren en verwerken van klantretouren van uw producten.
 • Voldoen aan alle andere voorwaarden van uw verkopersovereenkomst en het toepasselijke Amazon-beleid.

Amazon dropshipping – Don’ts

Voorbeelden van dropshipping die niet zijn toegestaan op Amazon:

 • Producten kopen bij een andere online winkel en die winkel rechtstreeks naar klanten laten verzenden.
 • Verzendorders met pakbonnen, facturen of andere informatie die de naam van een verkoper of contactgegevens anders dan die van uzelf aangeeft.

Amazon Dropshipping Tools

Hier is een lijst met tools die van pas kunnen komen wanneer je leert hoe je dropshipping op Amazon kunt starten: 

 • Amazon dropshipping tool, Shopify – Je kunt Shopify gebruiken om Amazon toe te voegen als verkoopkanaal in je winkel. Shopify kan ook worden gebruikt om uw inventaris bij te houden. Het waarschuwt je ook als je Amazon-verkopen hebt die je moet vervullen.
 • Amazon dropshipping tool, Merchant Words – U kunt Merchant Words gebruiken om het zoekvolume, trefwoorden en trefwoordgegevens te bekijken. 
 • Amazon dropshipping tool, FeedCheck – Met FeedCheck kunt u al uw productrecensies op één plek bekijken. Als je een grote selectie Amazon dropship producten in je winkel hebt, is dit een geweldige tool. Door eenvoudig toegang te hebben tot beoordelingen, kunt u werken aan het verbeteren van uw beoordelingen terwijl u een betere klantenservice biedt. Hiermee kunt u ook de producten van concurrenten volgen. 
 • Amazon dropshipping tool, Feedback Express – Feedback Express helpt u meer recensies te krijgen in uw Amazon dropship -winkel. Het helpt ook om negatieve recensies te verwijderen, zodat u een hoge beoordeling van uw producten en winkel kunt behouden. U kunt zelfs klanten op de zwarte lijst zetten die berucht zijn omdat ze negatieve recensies hebben achtergelaten. 
 • Amazon dropshipping tool, Amazon Volume Listing Tools – Amazon biedt verschillende tools om uw verkoperservaring te vereenvoudigen. U kunt eenvoudig spreadsheets downloaden met informatie over bestellingen en inventaris. U kunt ook gemakkelijk prijzen en productaantallen wijzigen.

Zo zijn er nog meer handige tools die het dropshippen op Amazon eenvoudiger maken. 

amazon dropshipping

Hoe te dropshippen op Amazon

Omdat Shopify onlangs samenwerkte met Amazon, zou het gebruik van hun e-commerceplatform ideaal zijn voor dropshipping. Met Shopify kunnen gebruikers Amazon toevoegen als verkoopkanaal om het beheer van bestellingen op beide platforms te vereenvoudigen.

Verkoopt u de juiste dropship producten?

Er zijn verschillende vereisten en beperkingen waaraan winkeliers moeten voldoen als ze hun dropship product op Amazon willen verkopen. Volgens de lijst met in aanmerking komende winkels van Amazon kunnen Amazon-niches zoals boeken, computer- en videogames, elektronica, kantoorproducten en meer zonder toestemming een Amazon dropship winkel openen. Amazon heeft met name ook een lijst met beperkte producten gemaakt voor verschillende Amazon-niches, waaronder hoverboards, gevaarlijke goederen en meer die niet kunnen worden geüpload en niet zullen worden goedgekeurd.

Maak een Amazon verkopersaccount aan

Als u van plan bent een groot aantal dropship producten te verkopen, kunt u het beste een professioneel Amazon account hebben. In het individuele verkoopplan betaalt u 0,99 cent per verkocht item, wat uw marges kan opeten. Houd er rekening mee dat u ook concurrerende prijzen en incidentele kortingen moet aanbieden, terwijl u er tegelijkertijd ervoor moet zorgen dat u voldoende winst maakt om opnieuw in het bedrijf te investeren. Het is dus belangrijk om behoorlijke marges te hebben. Met een professioneel verkopersaccount betaal je elke maand een vaste abonnementsprijs voor het dropshippen op Amazon. 

Wordt goedgekeurd in uw productcategorie

Zoals eerder vermeld, vereisen bepaalde niches en dropship productsoorten goedkeuring door Amazon. Mode, schoonheid en sieraden zijn enkele van de populaire niches die goedkeuring vereisen voordat je je Amazon dropshipping winkel start. U kunt de specifieke goedkeuringsvereisten voor elke categorie bekijken.

Meer informatie over dropshipping op Amazon? 

Voor meer informatie over Amazon dropshipping kan je altijd mailen naar info@webwinkelenvanuitnederland.nl

Direct naar Amazon.nl