Amazon Fire stick

Wat is de Amazon Fire Stick? Lees hier alles over in deze review waar we dieper ingaan op de volgende onderwerpen:

 • Wat is de fire stick van Amazon?
 • Het kopen en gebruiken in Nederland
 • Specificaties en mogelijkheden 
 • Hoe het apparaat werkt
 • Verschillen met andere modellen
 • Apps en games bestellen 
 • Review van de Amazon Fire Stick

Wat is de Amazon fire stick? 

De Amazon fire stick is een nieuw apparaat dat deel uitmaakt van de streamingtechnologieën voor home entertainment. De Fire Stick wordt aangesloten op de HDMI-poort van je tv en geeft je toegang tot je favoriete programma’s, films, abonnementsservices, muziek, foto’s en games. De Amazon Fire Stick bevat al je favoriete inhoud en is gemakkelijk te vervoeren, zodat je je media overal mee naartoe kunt nemen!

Hoe werkt een Amazon fire stick 

Met de Amazon Fire Stick kun je gemakkelijk je favoriete media bekijken terwijl je onderweg bent. Stel je voor dat je je tv kunt meenemen wanneer je op vakantie gaat. Dat is de functionaliteit die u krijgt met de Amazon Fire Stick. Deze bevat al je inhoud en is volledig draagbaar. Verwijder eenvoudig uw apparaat en neem het mee wanneer u reist. Sluit hem aan op een compatibele tv om direct toegang te krijgen tot al uw favoriete video’s.

Als u Amazon Prime-lid bent, wordt uw Fire Stick vooraf geregistreerd op uw account. U hebt direct toegang tot al uw Amazon Prime-inhoud zodra u uw Fire Stick op uw HDMI-poort aansluit. 

Wanneer je je box van Amazon ontvangt in Nederland, heb je alles wat je nodig hebt om de Fire Stick te laten werken. In de doos vindt u uw nieuwe Fire Stick, de afstandsbediening, een USB-kabel en stroomadapter, HDMI-extender, 2 AAA-batterijen en een handleiding om u op weg te helpen.

 • 1 GB geheugen
 • 8 GB interne opslag
 • Optionele spraakondersteuning
 • Dual-band, dual-antenne wifi
 • Een speciale VideoCore4 GPU

Amazon fire stick

Amazon fire stick Apps en games 

De Amazon Fire Stick concurreert met andere populaire streaming-apparaten zoals de Roku en Chromecast. Met behulp van uw apparaat heeft u ook toegang tot duizenden apps en games. U kunt bijvoorbeeld uw Fire Stick gebruiken om de Netflix-app te openen en te bekijken. Of open YouTube en blader door de nieuwste uploads van je favoriete vlogger. Andere diensten zoals HBO Now, ESPN en Hulu zijn tegen betaling ook toegankelijk

Fire Stick versus Fire TV (review) 

Amazon biedt een Fire Stick en Fire TV. Deze producten bieden dezelfde services en zijn beide uitgerust met een Bluetooth-afstandsbediening. Wat is het verschil?

 • Grootte: de Fire TV Stick is veel kleiner dan de Fire TV. 
 • Kosten: u zult merken dat de Amazon Fire Stick de goedkopere optie is.
 • Snelheid: de stick geeft u 1 GB RAM, terwijl de Fire TV 2 GB RAM biedt, waardoor de Fire TV sneller reageert. Als je een serieuze gamer bent, wil je misschien voor de Fire TV gaan om vertragingen en frustraties bij het laden te voorkomen.
 • Extra poorten en opslag: met de Fire TV Stick hebt u geen uitbreidingsmogelijkheden. De Fire TV-console heeft een USB-poort, Ethernet-poort en microSD-slot, waardoor het gemakkelijker is om inhoud op te slaan en te openen.
 • Mogelijkheden: de Amazon Fire TV-stick ondersteunt uw kijkgewoonten tot 1080p. Fire TV is ingeschakeld voor 4K-streaming. 

Waarom je de Amazon Fire Stick nodig hebt

Wanneer mensen de uitdrukking ‘streamingtechnologie’ horen, zeggen de meeste mensen dat ze gewoon tv willen kijken. De Amazon Fire Stick maakt het eenvoudig. Alleen nu, in plaats van door die horizontale balken van eindeloze, duizenden tv-programma’s te zoeken, hebt u toegang tot wat u wilt zien, wanneer u het wilt zien.

Voor eenvoudiger zoeken biedt de Fire Stick spraakbesturing met Alexa van Amazon. Druk eenvoudig op de zwarte knop en spreek uw keuze uit. 

Daarnaast gebruikt de stick uw voorkeuren om voorspellingen te doen over wat u misschien leuk vindt. Met behulp van ASAP (Advanced Streaming and Prediction) biedt de Amazon Fire Stick u keuzes van gerelateerde programmering op basis van uw eerdere bekeken programma’s. 

Amazon fire stick in Nederland kopen 

Je kan de Amazon fire stick of de 4k versie op de Duitse of Nederlandse Amazon bestellen vanuit Nederland en deze hier gewoon gebruiken. De gesproken taal op dit model is in het Engels of Duits. Nederlands is nog niet beschikbaar. Meer informatie over de Amazon fire stick 

Direct naar Amazon.nl